Speltips: Västerås SK vinner matchen till 1.90 hos Unibet

_____

Det såg länge tryggt ut för AFC Eskilstuna som hade ett riktigt bra flow och tog poäng på löpande band. Nu har det däremot blivit fyra förluster på de fem senaste matcherna och andra lag i botten har börjat vinna. Således är läget nu mer prekärt än någonsin under säsongen och man befinner sig nu på kvalplats. Nu får man försöka ta revansch på serieledarna som också hade en liten problematisk period men som hamnade på rätt spår senast med en fin seger.


AFC Eskilstuna
Senaste match: Helsingborg - AFC Eskilstuna 1-0
xG: 1.37 - 1.35
Skott/Skott på mål: 13/4 - 12/4
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 13 - 4
Jämn match spelmässigt men där Helsingborg kändes mer energiska och skapade även farligast chanser även om det var ytterst få i matchen. Segermålet skulle komma med dryga 30 sekunder kvar av tilläggstiden efter slarv hos gästerna. Oerhört tung förlust.


Västerås SK
Senaste match: Västerås SK - GIF Sundsvall 2-0
xG: 3.41 - 0.55
Skott/Skott på mål: 30/7 - 9/2
Possession(%): 57 - 43
Hörnor: 8 - 3
Västerås har genomgående sett bra ut spelmässigt men där effektiviteten inte varit på sin sida under de senaste matcherna. Nu skapade man däremot tillräckligt med chanser mot ett lågt Sundsvall som inte hade mycket att sätta emot. Det blev en rättvis och komfortabel seger för VSK som nu kopplar greppet om förstaplatsen.

Avstängd: Mattis Adolfsson (AFC Eskilstuna)

Segertåget är igång igen för VSK

Givetvis en tuff bortamatch för serieledarna när AFC Eskilstuna ska besegras. Dock är det väldigt kort resväg och det väntas en hel del västeråsare på plats. Däremot har AFC trots sviktande form ändå skapat en hel del chanser på sistone men där effektiviteten varit under all kritik och då släpper man också till enklare mål bakåt när man aldrig får utdelning. Däremot jämför man trupperna så är bredden hög klass hos VSK med alla nyförvärv medan AFC Eskilstuna ofta kan formera en bra elva men det finns inte så mycket mer där bakom. Västerås spelade fotboll från sin bästa sida senast mot GIF Sundsvall och nu får man ännu en match på konstgräs där man kan spela sitt spel och sätta pressen mot ett lag som visar individuell kvalitet men inte alltför ofta sitter ihop. Tror kollektivet segrar även här och vi får se ett VSK rycka i toppen. Oddset på 1.90 ska ner ett par punkter.

Speltips: Västerås SK vinner matchen till 1.90 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip