Äntligen dags för danska superligan! Återstart i dag med svenskt målvaktsmöte!

Senaste möten
Randers - AGF 2-0

AGF - Randers 1-1
Randers - AGF 2-1
AGF - Randers 0-2
Randers - AGF 0-0

SUPERLIGAN
3. Aarhus 23 12 4 7 37:25 40
7. Randers FC 23 10 4 9 37:31 34

AGF Århus hemma
11 6 2 3 20:12 20

Formen
V, V, O, V, F

Senaste match
Silkeborg - AGF 2-1

Randers borta
11 3 1 7 15:20 10

Formen
V, O, V, F, F

Senaste match
Randers - Midtjylland 0-2

I ena buren: William Eskelinen, tidigare GIF Sundsvall.
I andra buren: Patrik Carlgren, tidigare AIK.

AGF Århus (som har svenske lagkaptenen Niklas Backman avstängd) tar emot Randers. Sett till tabelläget är det inte viktig match för båda lagen direkt. AGF ligger just nu på en tredjeplats och det är väldigt bra sett till kräftgången för klubben sista åren. Men i år verkar det som att stjärnorna står rätt för AGF och kan man bara hänga i hyfsat nu så bör man säkra en topp 6-placering som innebär slutspel om mästerskapet och Europaplatserna. I och med att det var längesen båda lagen spelade matcher över huvud taget så går det inte att väga in dagsformen. Inte heller någon större hemmaplansfördel heller då det så klart inte är några åskådare på plats.
Däremot har båda lagen som sagt mycket att spela för. Randers ligger sjua och med det precis utanför strecket för "mästerskapsserien". Därför måste Randers gå för full gas i de tre matcherna som återstår av grundserien innan lagen delas upp i två.
Det är ju betydligt roligare att vara på den övre halvan när det dras så räkna med ett offensivt Randers i kväll. Om det går hem eller inte återstår att se, men att det blir en match där båda lagen går för seger är jag tämligen säker på.
En seger för AGF säkrar slutspel medan Randers bara har tre poäng, och en match mindre spelad, upp till Ålborg på sjätteplatsen.
AGF saknar både Backman, ordinarie mittback och kapten, samt högerbacken Munksgaard som båda är avstängda. 2/4 nytt försvar i denna matchen väntar.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

AGF (4-3-3): Eskelinen – Diks, Tingager, Hausner, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

Saknar: Munksgaard, Backman (båda avstängda)

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Thomsen, Piesinger, Marxen, Lauridsen – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Kehinde – Egho, Kamara

Saknar: -

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.86 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip