"Fredagsfeeling" i danska ligan. En förmodad mittenmatch mellan AGF Århus och Sönderjyske.

Senaste möten
Sönderjyske - AGF 0-2
AGF - Sönderjyske 2-2
AGF - Sönderjyske 0-0
Sönderjyske - AGF 3-0

SUPERLIGAN
7. Sönderjyske 3 1 1 1 4:3 4
11. Aarhus 3 0 3 0 2:2 3

AGF:s säsongsstart

Midtjylland - AGF 0-0
AGF - Nordsjälland 1-1
Vejle - AGF 1-1

Sönderjyskes säsongsstart

Sönderjyske - AaB 0-1
Odense - Sönderjyske 2-2
Sönderjyske - Horsens 2-0

AGF Århus går in som klar oddsfavorit i den här matchen och sett till truppen så är det rätt. Men inte hur det sett ut kan jag tycka. AGF har gjort bra resultat mot tuffa lag som Midtjylland och Nordsjälland. Vejle away är inte heller någon lätt match trots att de är nykomlingar, en bra nykomling. Men det är framförallt tydligt att AGF:s styrka sitter i försvaret och att det varit tuffare med offensiven. Förre Blåvittspelaren Jakob Ankersen och nummer 9 Kasper Junker är de som ska göra det framåt, tillsammans med Tobias Sana som varit skadad och fick ett kort inhopp senast. Men man har haft svår i offensiven och möter nu ett alltid rätt organiserat Sönderjyske.

Gästerna har en torsk, ett kryss och nu senast seger hemma mot Horsens. Sönderjyske kommer in med gott självförtroende således, är skadefria och är troligtvis klart nöjda med ett oavgjort resultat i Århus. AGF kommer vara de som styr och ställer, de som måste vara kreativa för att dyrka upp Sönderjyske. Gästerna kan rikta in sig på snabba kontringar i sin gameplan för att vinna.

Samtliga av AGF:s matcher har gått under 2,5 mål. Sönderjyske har 2/3 under 2,5 mål och kommer som sagt att prioritera ett tätt försvar från start här.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

AGF (4-5-1): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Højer – Stage, Amini, Guira, Blume, Ankersen – Junker

SønderjyskE (4-4-2): Mielitz – Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Marfelt – Absalonsen, Rømer, Jönsson, Jakobsen – Hvilsom, Lieder

SPELTIPS
Bra odds på under 2,5 mål till 2.02 hos MrGreen (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip