AGF Århus tar emot Randers i den danska ligan.

Senaste möten
Randers - AGF 1-1

AGF - Randers 1-1
Randers - AGF 2-0

SUPERLIGAN
3. Århus 20 10 6 4 33:20 36
5. Randers FC 20 8 4 8 28:19 28

Århus hemma
10 7 0 3 21:9 21

Formen
V, O F, V, F

Senaste match
Midtjylland - AGF 0-1
B93 - AGF 2-1

Randers borta
10 5 2 3 13:5 17

Formen
O, F, O, F, V

Senaste match
Randers - Vejle 3-1

Preliminära elvor Sportsgambler.com.

AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Olsen, Hvidt, Blume – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Saknar: Bubacarr Sanneh, Nicolai Poulsen (avstängda)
Osäkra: Frederik Tingager, Niklas Backman, Zach Duncan, Søren Tengstedt, Daniel Arzan

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Marxen, Graves, Kopplin – Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Mileusnic – Egho, Sambou

Saknar: Mathias Greve, Mathias Nielsen (avstängda), Alhaji Kamara, Jesper Lauridsen
Osäkra: -

Tredjeplacerade AGF Århus tar emot femman Randers. Det skiljer åtta poäng mellan lagen till hemmalagets fördel. Och som jag ser det är det en match som gå åt båda hållen, men vi ska lirka fram det bästa spelet här utan att blanda in att välja sida.

AGF kommer till matchen efter att ha slagits ut av division 2-laget B93 i cupen. Torsk med 1-2 där, riktigt svagt. Å andra sidan riktigt stark i ligamatchen innan då man slog Midtjylland på bortaplan med 1-0. Nu återstår bara två matcher av grundserien och för AGF:s del återstår derby mot Randers i dag och sedan Bröndby på bortaplan. Som bäst kan man sluta tvåa i grundserien och som sämst fyra. Så det är inte mer än "vanliga" matcher för hemmalaget nu i tabellen. Sen är det derby mot ett lag som AGF haft det tufft mot.

För Randers del är poängen väldigt viktiga. De kommer till spel efter 3-1-seger i cupen mot Vejle men innan dess rätt svag form i ligan. Tre kryss och tre torsk på sex senaste. Detta gör att man riskerar att missa "mästerskapsserien" om inte en vass spurt görs. AGF borta och FC Köpenhamn hemma är det som återstår. Söndersjyske står på samma poäng, med en omgång kvar för dem, och Ålborg likaså. Det betyder att ett kryss här skulle vara väldigt betydelsefullt för Randers. En seger skulle betyda att det är mer eller mindre klart inför sista omgången. Men som sagt, Randers måste tänka smart här. Kryss är som sagt bra inför sista omgången.

AGF har en rad spelare out. Bubacarr Sanneh, Nicolai Poulsen (avstängda). Skador på Frederik Tingager, Niklas Backman, Zach Duncan, Søren Tengstedt, Daniel Arzan. Randers saknar Mathias Greve, Mathias Nielsen (avstängda), bäste målskytten Alhaji Kamara samt Jesper Lauridsen.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.81 hos Betsafe eller Nordicbet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip