På Sport Toplumy Stadium i Balkanabat spelas tabellfinalen i fotbollsligan Yokary Liga, då ettan Ahal tar emot Altyn Asyr.

Marknaden anser att det är ett helt öppet möte mellan de två lagen som har plockat flest poäng hittills i Turkmenistan. Ahal har tagit sex segrar och förlorat en gång på sju matcher medan gästerna Altyn Asyr har fyra segrar, tre kryss och en förlust på åtta matcher. Ahal och Altyn Asyr är också lagen som har gjort flest mål men också två av de lagen som har släppt in minst mål.

Det enda poängtappet som Ahal har denna säsong är i bortamötet mot Altyn Asyr, som slutade 1 - 2. Dessförinnan hade Ahal tagit fyra raka segrar och därefter tog de två raka segrar. Förutom de två målen som Ahal släppte in mot Altyn Asyr på bortaplan har de bara släppt in ett på fem ligamatcher. Att släppa in tre mål på sju matcher i ligan visar styrkan hos Ahals försvar.

Altyn Asyr är inte heller så mycket sämre. De har spelat en match fler än Ahal och släppt in sex mål på åtta omgångar. I den senaste matchen blev det 4 - 0 mot bottenlaget Merw, där Altyn Asyr försvarade sig starkt och inte bjöd på någonting. I matchen innan släppte de bara in ett mål i 0 - 1 förlusten borta mot Nebitci. Att försvarsspelet har kommit igång blir viktigt för Altyn Asyr.

Båda lagen har öst in mål när de har mött enkelt motstånd i ligan. Fast det ska de inte göra i denna match. Nu ställs de två bästa lagen mot varandra och då gäller det i första hand att inte bjuda motståndarna på några onödiga chanser. Det blir mer försvars tänk hos två lag som är grymma på att försvara sig. Därmed räknar jag inte med något målkalas i detta tuffa toppmöte.

Speltips Ahal - Altyn Asyr:
Under 2,5 mål - odds 1.95 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip