Turkmenistan har inga officiellt bekräftade fall av coronasmittade. Som en följd av detta drar Turkmenistan i gång sin inhemska fotbollsliga, där matcherna spelas inför publik. De åtta lagen i landets högstaliga hann bara spela två till tre matcher innan coronapandemin i mars satte stopp för fortsatt spel. Turkmenistans fotbollsförbund följde då Världshälsoorganisationen WHO:s rekommendationer och pausade ligan. Men president Gurbanguly Berdymuchamedov har officiellt tonat ner faran och enligt pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser har det auktoritära styret i landet sedan dess förbjudit själva ordet corona.

Tillbaka till Yokary Liga fotbollen, där topplaget Ahal ska spela sin tredje match, återigen hemma på Ashgabat Stadium. Ahal är det enda laget i landet som har vunnit sina samtliga matcher, även om det bara är två till antal. Segrarna har dock varit mäkta imponerande, där Nebitci har slagits med 2 - 0 och därefter blev det 3 - 0 mot Merw. Spelarna har tränat ihop under uppehållet och är redo att fortsätta rida på framgångsvågen. Näst ut på besök i Ashgabat är ett bottenlag som ligger näst sist - Sagadam.

Efter tre spelade matcher har Sagadam endast lyckats göra ett enda mål. Det har därmed varit svårt att vinna några matcher, men däremot har de lyckats kryssa till sig två av dessa tre matcher. Sagadam inledde med att spela mållöst hemma mot FC Asgabat, sedan blev det en förlust borta mot Nebitci med 0 - 1 och slutligen 1 - 1 hemma mot Altyn Asyr. På bortaplan mot ett topplag ska inte Sagadam ha något alls att sätta emot, i synnerhet inte när de sliter med målskyttet - vilket inte Ahal gör direkt.

Eftersom det är en stor klasskillnad mellan lagen, där Ahal öser in mål hemma medan Sagadam har svårt att göra mål, både hemma och borta, ska detta bli en väldigt enkel match för hemmalaget. Allt talar för att Ahal återigen tar en rak hemmaseger.

Speltips Ahal - Sagadam
1 - odds 1.65 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip