Retur i AIK:s CL-kval mot armeniska Ararat.
Mitt speltips: AIK vinner + håller nollan. Finns till bra odds hos Nordicbet (1.98 i skrivande stund).

Ingen missade väl att AIK stod för ett minifiasko i första matchen. Att förlora med 2-1 var såklart en missräkning, men jag tycker inte förlusten ska överskattas för mycket:
- Det är trots allt bara halvlek här. ENDA saken som är viktig i ett dubbelmöte är att gå vidare.
- Matchen var rätt speciell med Sundgrenkaoset strax före, vilket säkert stal lite fokus.
- AIK fick en mardrömsstart då de drog på sig en straff direkt och sedan ett tidigt rött kort. Var trots decimerat manskap det bättre laget resten av matchen.
- Att spela på en halvrisig anläggning i Armenien är något helt annat än att spela hemma på Friends Arena.
- Ska man trots allt förlora match ett på bortaplan så är 2-1 ett rätt okej resultat. Håller AIK bara nollan på hemmaplan, så räcker det att de gör mål för att gå vidare.

Så ja, jag tycker det finns förmildrande omständigheter. Och armenerna såg inte särskilt vassa ut i ärlighetens namn, de bjöds på målen av ett darrigt AIK. Känslan är också att de tröttnade ju längre matchen gick - deras tävllingssäong är ju som bekant inte igång.

Gnaget fick en perfekt match på lördagen mot usla Elfsborg. Kunde rotera laget lite (Elyounoussi, Obasi och Saletros på bänken medan Mets var avstängd). Samtliga fyra lär vara högaktuella för spel från start här. Fick också igång islänningen Sigtorsson, som förutom 2+1 äntligen såg spelmässigt vass ut. Ger välbehövlig spets i anfallet. Dessutom fick Goitom göra säsongens första allsvenska mål, vilket sannerligen var på tiden. Matchen var avgjord redan i paus och AIK behövde inte jaga ihjäl sig i andra halvlek. Perfekt uppladdning.

Vi vet vad vi får av AIK. Oavsett vilka som spelar så är de välorganiserade, de har sin shape och sin fembackslinje. Hållit nollan i 6/9 allsvenska hemmamatcher den här säsongen. Här vet de att ett insläppt mål sätter laget i ett betydligt sämre läge - spelet kommer såklart vara därefter.

Ser framför mig en rätt klassisk AIK-insats där vi landar på 1/2-0.

This is the stats tab
This is the post tip