AIK tar emot BK Häcken på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
1.72 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

Häcken har haft under 2,5 mål i 7/17 matcher. AIK har haft under 2,5 mål i 11/17 matcher.

Krisande AIK fick äntligen vinna senast. Frågan är hur vi ska värdera en seger mot ett uselt Helsingborg dock. Men skönt för Gnaget och Bartosz att ta en trepoängare. Fyra poäng ner till lagen under strecket ger viss arbetsro. Tycker AIK:s defensiv såg klart förbättrad ut med Sotte (debut senast). Hans intåg gjorde att Mets och Per Karlsson såg tryggare ut. Kanske kan veckans nyförvärv Mikael Lustig debutera här? Såklart en förstärkning även han.

Offensivt tycker jag AIK lämnar en del övrigt att önska. Spelat med Goitom och Sigthorsson från start senaste matcherna, känslan är att bäst före-datumet gått ut lite för bägge dessa herrar. Här är också Bahoui avstängd. Även om han inte riktigt kommit tillbaka i gammal god form sedan sin skada ser jag det som ett offensivt avbräck. Finns inte mycket kreativitet på det där mittfältet i övrigt, bortsett från Seb Larssons fina högerfot.

Mot Helsingborg fick vi också se en gräsmatta som återigen var bedrövlig. Nu har den lagts om - återstår att se hur den håller här.

Bara Malmö har släppt in färre mål än BK Häcken inför den här omgången. Fick ett bra besked av Pontus Dahlberg borta mot IFK Norrköping. Den tidigare Blåvittmålvakten gjorde en toppinsats och visar att han kommer kunna ersätta Abrahamsson på ett bra sätt. Tycker Häcken har en defensiv stabilitet med starka mittbackar och ett bra defensivt mittfält. Även hårt jobbande yttrar som Yasin och Leo Bengtsson. Alm lär inte vilja bjuda på något mot sitt gamla lag här.

Klart Häckens offensiv är bra i sina bästa stunder när Irandust får hålla i trådarna. Men de är som bäst på hemmaplan, gärna mot lag de "ska" slå. På bortaplan brukar det inte vara lika briljant, särskilt inte på gräs.

AIK är fortfarande hyfsat illa ute tabellmässigt, så de lär fortsatt spela rätt tajt med ambitionen att jobba hårt och inte bjuda på något. Fyra av sex matcher efter Norling lämnade har gått under 2,5 mål. Svårt att se AIK:s offensiv explodera och att de ska göra fler än ett mål mot ett så bra försvar som Häcken. Ser framför mig en match med en hel del ställningskrig och rätt få målchanser. Underspelet känns klart bra här då 1-0, 1-1, 0-1 känns som troliga slutresultat. Jag tror inte något av lagen gör två mål.

This is the stats tab
This is the post tip