Speltips: Under 2.5 mål till 2.55 hos nya Expekt

_____

AIK har fått en välbehövlig ledighet och förhoppningsvis kunnat koppla bort ångestfyllda tyngden på sina axlar. Det är en minst sagt tuff säsong där nästintill ingenting har fungerat och nu är nedflyttningen närmre än någonsin när laget befinner sig näst sist med bara åtta omgångar kvar. Det som kan ändra på känslan för stunden är enbart en seger mot Degerfors i denna match. Ett Degerfors som gång på gång blir utdömda men likväl lyckas plocka sina poäng och gillar att vara i detta läget. All press är på AIK här och en seger är bara ett måste.

AIK
Senaste match: Hammarby - AIK
xG: 1.94 - 0.92
Skott/Skott på mål: 20/8 - 11/4
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 3 - 1
AIK har inlett matcherna betydligt bättre på sistone och det har varit en intensiv press och man har kunnat ta kontroll över matchen. Även mot Hammarby tog laget ledningen, men sedan får hemmalaget in den viktiga kvitteringen alldeles för snabbt och sedermera kunde sätta AIK i gungning. Ett lag utan självförtroende får tufft i sådana matchbilder och det syns att inte mycket går AIKs väg numera.

Degerfors
Senaste match: Degerfors - Häcken 1-0
xG: 1.01 - 1.94
Skott/Skott på mål: 10/2 - 16/2
Possession(%): 44 - 56
Hörnor: 2 - 6
Ett taggat Degerfors såg verkligen sin chans mot ett Häcken som var slitet efter Europaspel och som nyligen sålt nyckelspelare. Degerfors ursäktade sig inte för det utan gjorde som så många gånger förr på Stora Valla och vinna mot topplagen. Minst sagt imponerande och vinsten ger väldigt mycket för laget.

Truppläget har aldrig varit bättre än nu för AIK. Alla spelare är tillgängliga förutom långtidsskadade John Guidetti. Laget har gjort flera sommarvärvningar som kommer att få chansen nu under hösten. Bersant Celina såg riktigt spännande ut i derbyt och lovordas på träningarna - kanske blir det start här? Senast fick Abdihakin Ali chansen på innermittfältet men där finns flera alternativ, vem får chansen nu? Slulligen har man även gjort en tung värvning på mittbacksposten i Tiedemann Hansen som ska konkurrera med Milosevic och Papagiannopoulos.

Gästerna Degerfors har också ett bra truppläge utöver långtidsskadorna. Det är i stort sett bara Douglas Bergqvist som varit lite osäker sedan han ådrog sig en skada mot Häcken innan uppehållet. Sent kom dock information om att Damian Pavlovic missar matchen. Extra roligt däremot är att Hugo Bolin visat sig bidraga direkt i Degerfors spel, MFF:s talang har en imponerande kreativitet och bollkänsla och sätter nya dimensioner till spelet.

Högt odds på underspelet i den så viktiga matchen om fortsatt allsvenskt spel

En tydlig matchbild väntas när Degerfors kommer ligga lågt i sitt 5-3-2 och försöka stänga ner AIK helt. De har allt att vinna på att få med sig en poäng och en förlust här skulle sätta AIK i förarsätet och Degerfors i en väldigt utsatt position i tabellen. Därmed är det en otroligt viktig match vi kommer att få se. Vi kan vara ärliga att säga att försvarsspelet varit bedrövligt under säsongen hos Degerfors men AIK har även slarvat som aldrig förr. Det jobbas däremot mycket med försvarsspelet och det har gjorts förändringar i båda lagens trupper och spelsätt för att minimera riskerna i defensiven. Tycker denna ångestmatch har mycket som talar för underspel när ett väldigt lågt Degerfors dels kommer säkra mitten med tre spelare och göra det trångt, men också när de ligger lågt och brett på kanterna. Det gäller för AIK att luckra upp ett lågt stående lag men där har de inte varit speciellt bra hittills. Oddset på målsnålt är generöst och helt klart spelvärt.

Speltips: Under 2.5 mål till 2.55 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip