Över 2,5 kassar i derbyt mellan AIK och DIF tas redan tisdag, matchen spelas söndag.

Ni kan historien: DIF har inte vunnit ett derby på sju år och hela djurgårdsfamiljen skriker efter att den trenden ska brytas. Samtidigt kämpar lagen mot varandra i toppen av tabellen och AIK har spetsat till sin offensiv rejält jämfört med i våras. Känns som att inget av lagen är särskilt nöjda med kryss här.

Bra målförutsättningar i min bok. Tabellen:

1. Malmö FF 20 14 4 2 38:18 46
2. Djurgården 20 11 3 6 35:21 36
3. AIK 20 10 5 5 24:14 35

DIF har gjort näst flest mål i serien och truppläget är bra här, allt i offensiv väg ska finnas att tillgå.
Samtidigt tycker jag att AIK:s def inte känns lika stabil som i våras. Släppt in mål fyra av senaste fem matcherna i Allsvenskan.
Affane är avstängd, så det är rätt troligt att Olsson får ta balansrollen på mitten, vilket borgar för en något mer offensiv balans på laget.

DIF-truppen:

1 Andreas Isaksson, Tommi Vaiho,
Elliot Käck, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Jonathan Augustinsson, Jonas Olsson, Jesper Karlström, Magnus Eriksson, Kevin Walker, Haris Radetinac, Kerim Mrabti, Kim Källström, Othman El Kabir, Gustav Engvall, Aliou Badji, Julian Kristoffersen, Tinotenda Kadewere

Obasi, Goitom m.fl. borde vara riktigt påkopplade i en sån här match med mycket publik och stor betydelse. Obasi har en förmåga att kunna se ointresserad ut stundtals, men när han vill gör han lite vad han känner för. AIK har en rätt bra bredd i anfallsrepertoaren numera, då man har två kanter som bidrar offensivt och flera vassa forwards.

Så jag kan definitivt se båda lagen näta här. Med tanke på förutsättningarna känns kryss som ett dött resultat, därför tror jag på fortsatt öppet spel vid 1-1.

1-2 till något av lagen?

This is the stats tab
This is the post tip