Djurgården i sensationell serieledning och pressen på AIK inför detta superderbyt.

Senaste möte
Djurgården - AIK 0-2

* Djurgården har inte vunnit mot AIK i Allsvenskan sedan hösten 2011

ALLSVENSKAN
1. DIF 21 14 5 2 37:12 47
2. AIK 21 13 4 4 32:16 43

AIK hemma
11 7 2 2 15:6 23

Formen
F, V, F, F, O

Senaste match
AIK - Celtic 1-4

DIF borta
10 7 2 1 15:4 23

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Malmö FF - Djurgården 0-1

AIK har släppt en full trupp den här morgonen medan Djurgården saknar avstängde Elliot Käck. Däremot har osäkerheten kring Witry släppt, han är med i truppen. Liksom "Chili". Men frågan är om Djurgården vågar starta med Witry som bara tränat fullt under gårdagen? Det återstår att se men klart är att gästerna gjort en enastående säsong, har ett grymt försvarsspel, ett grundspel som fungerar, Buya som gör målen och en målvakt (Tommi Vaiho) i högform. Det såg vi inte minst när Dif slog Malmö på bortaplan här senast. Ruskigt starkt!

Är det någon gång man ska vinna ett derby så är det kanske nu?

Kanske, samtidigt tror jag att AIK är ett lag som inte passar Djurgården särskilt bra. Det säger jag inte bara för att det var hösten 2011 Dif senast slog AIK i en allsvensk match (Dif vann dock i sv cupen 2018) men mer utifrån AIK:s tyngd på mitten och framåt. AIK har dessutom hemmaplansfördel och ett Europa League-tempo i benen. Det kommer säkert att bli någon rotation från Celticförlusten (1-4) - där AIK gjorde en anfallsmässigt bra match - men föll igenom med dåligt försvarsspel. Det måste höjas till den här matchen. Som också är oerhört viktig att inte förlora för hemmalaget. Då är guldet Djurgårdens vågar jag påstå.

Henok Goitom lär starta och islänningen Sigthorsson var riktigt bra mot Celtic. Annars kan Bahoui på topp vara en joker nu när Elyounoussi är tillbaka. Vi får se hur Norling formerar laget men ett ordinarie AIK tycker jag ändå har den individuella kvaliteten som lagbygget Dif kanske saknar. Att matchen spelas på gräs ser jag också som en nackdel för Dif som inte får upp sitt tempo på samma sätt. AIK brukar vara starka i derbyna både mot Dif och Hammarby.

Jag spelar AIK men med säkerhetsbältet på då båda lagen i ett sent skede i matchen kommer vara nöjda (Dif) och tillfreds (AIK) med ett kryss.

SPELTIPS
Jag spelar AIK asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.94 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip