Otroligt stort och viktigt Stockholmsderby i guldstriden - inför 45 000 människor!

Senaste möten
Djurgården - AIK 1-4

Djurgården - AIK 0-1
AIK - Djurgården 1-0

Allsvenskan
1. Djurgården 21 13 5 3 37:17 44
3. AIK 21 12 5 4 31:18 41

AIK hemma
11 9 2 0 20:6 29

Formen
V, O, V, O, F

Senaste match
Degerfors - AIK 2-1

Djurgården borta
10 5 3 2 13:7 18

Formen
F, V, O, V, V

Senaste match
Östersund - Djurgården 0-3

AIK:s matchtrupp har inte släppts

DIF-truppen: Jacob Widell Zetterström, Tommi Vaiho, Hjalmar Ekdal, Jacob Une Larsson, Rasmus Schüller, Magnus Eriksson, Haris Radetinac, Joel Asoro, Albion Ademi, Emmanuel Banda, Hampus Finndell, Edward Chilufya, Jesper Löfgren, Kalle Holmberg, Nicklas Bärkroth, Leo Cornic, Curtis Edwards, Melker Jonsson

Saknar: Jesper Nyholm, Linus Tagesson, målvakten Aleksandr Vasyutin och Emir Kujovic

Den kanske största matchen i svensk klubblagsfotboll blir inte direkt mindre av att båda lagen slåss om SM-guldet, med Malmö FF som smyger i vassen. För AIK:s del är det revanschdags efter fiaskot borta mot Degerfors senast (1-2). Och till den här matchen återkommer ju både Alexander Milosevic och Sebastian Larsson från avstängningar. Pigga och fräscha stjärnor dvs.
Ett frågetecken finns för Mikael Lustig som haltade mot Degerfors och som missat träningar i början på veckan. Men min take på det här är att AIK kommer att fortsätta vara derbykungar mot Djurgården.
I laget finns så många av typen vinnerskallar och i laget finns en smartness som behövs i dessa måstematcher. Hemma på Friends är laget hittills oslagbart i år och är seriens bästa hemmalag. I förra derbyt mot Djurgården (4-1) maldes verkligen Djurgården ned bit för bit. Och starten på matchen var det klasskillnad på.

Utöver den stora fördelen rent statistiskt mellan lagen så är det en måstematch för AIK, men inte lika så mycket för Djurgården. Gästerna behöver inte vinna den här utan ett kryss skulle vara ett strakt resultat.
Djurgården kommer från ett par fina omgångar, där segern mot Degerfors var oförtjänt, och där Jacob Widell Zetterström räddade laget från torsk mot Malmö.
Djurgården gör väldigt mycket mål på omställningar och inlägg/andrabollar. AIK har snabba försvarsspelare överlag och när det kommer till luftspelet har AIK fysiken på sin sida också.
I grund och botten tycker jag att Djurgården har ett bättre spel, en mer träffsäker spelidé och ett akut försvarsspel som är seriens bästa. Men just mot AIK tycker jag inte att det märks på samma sätt.
Spelar hemmaseger.

SPELTIPS
Jag plockar rak etta till 2.62 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip