Hett Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården på söndagen.
Mitt speltips: Rak seger för AIK. Lucky Sports .

Två lag med småtveksam inledning. AIK har förlorat borta och vunnit hemma. Djurgården har ännu inte riktigt hittat rätt spelmässigt heller.

Brukar heta att derbyna lever sina egna liv och att normala inför-förutsättningar inte riktigt gäller på samma sätt som inför normala matcher. Stämmer väl till viss del, men jag tycker det finns ett par faktorer som talar för AIK här och som det inte går att bortse från.
- Djurgården har vänsterbacksstrul. Verkar som att både Käck och Pierre Bengtsson är out. Har ingen riktigt bra ersättare för dem två och jag tycker det påverkar även Haksabanovic negativt att han inte har en naturlig överlappare.
- Schuller är väldigt tveksam efter att ha gått ut mot Blåvitt i veckan. Nu har han och Djurgårdens mittfält överlag kanske inte varit lika bra som i fjol i säsongsupptakten (och Banda + Elias Andersson är bra tänkbara ersättare). Men knappast optimalt att tvingas klara sig utan en av sina rutinerade centrala pjäser i en sån här match. Ska inte glömma bort att han också är rätt bra på huvudet och att fasta situationer är ett bra AIK-vapen offensivt.
- Otieno, som varit svag med hans mått mätt i säsongsupptakten, såg bra ut mot Varberg i veckan. Ruggigt sparkapital för AIK om han kan hitta tillbaka till 2021-nivån.
- Att matchen spelas på Friends gräs, där AIK är väldigt starka, håller jag som ett plus för AIK. Sen finns ju Djurgårdens erkänt svaga derbyfacit.
- Djurgården har inte riktigt hittat mittbacksrätt bredvid Ekdal. Släppt in mål i varje match hittills och det har sett lite rörigt ut här och där.

Klart att Djurgården är ett väldigt bra lag med en hög högstanivå. Kan mycket väl vinna här, menar inte att det blir en enkel AIK-seger alls. Inte så att Gnaget inlett säsongen briljant. Men det lär bli en tajt och jämn match där små marginaler avgör. Då kan en sån detalj som AIKs förmodade övertag på fasta situationer bli utslagsgivande. Särskilt som jag väntar mig att AIKs peta och spring-ytter Elbouzedi startar (han brukar vara en riktig hörnmagnet då han i nio fall av tio går utåt när han utmanar.

Jag tror AIK gnetar till sig en seger här. Tror deras trupp är lite bättre lämpad för det här derbyt för dagen och att det blir utslagsgivande den här gången.

Speltips: Rak seger för AIK.

This is the stats tab
This is the post tip