Cupderby i semifinalen mellan AIK och Djurgården.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Expekt .

Sedan 2017 har de här lagen mötts 15 gånger i olika tävlingar. I 13 av de 15 matcherna har det blivit noll, ett eller två mål. Så det brukar inte vara några målfester mellan de här båda. Sen lever varje match såklart sitt egna liv.

Men utöver historian är det otroligt mycket på spel i matchen. Dels ett prestigefullt derby med allt vad det innebär. Men också bara en match från en riktig final, där en Europaplats ligger i potten utöver titeln. Redan där känns det som icke-optimala förutsättningar för något skönlir.

Sen spelas matchen på Friends Arena. Vet aldrig vad det är för underlag där riktigt, mattan brukar kunna vara ganska svag. Återstår att se vad den är i för skick den här gången.

Försvarsstarka lag

AIK har sett bra ut försvarsmässigt tycker jag. Även andra halvan av säsongen ifjol var bra vad gäller det och Henning Berg bygger vidare med samma principer. Verkar återigen bli ett tajt och svårforcerat Gnaget som bjuder på väldigt lite.

Har inte heller något mot att ge över initiativet till motståndarna heller, om vi ska döma av matcherna mot Kalmar och Mjällby.

Januari-Djurgården stormade det för. Dåliga friendlys, besvikna fans, inga gjorda mål. Men från cupspelet och framåt har bitarna fallit på plats spelmässigt och Bosse Andersson har även hämtat in ett par etablerade namn. Har blivit alltmer tydligt att det troligen är DIF som eventuellt skulle kunna utmana MFF i toppen. Men tycker Djurgården framför allt ser starka ut bakåt återigen. Starkt mittfält och bra mittbackspar. Svåra att skapa målchanser på.

Med tanke på hur mycket som står på spel i matchen tycker jag det borde bli tajt spel med få målchanser. Hade underspelet även i Mjällby mot AIK, inte dumt sett till matchbilden. Men målen ramlade in, allt blev mål. Sånt som kan hända med underspel, det ändrar inte min bild av AIK som ett "underlag" fortsat.

Gräsmatch på det. Allt det gör att jag gillar underspelet, även om oddset kan tyckas lite pressat.

Speltips: Under 2,5 mål
This is the stats tab
This is the post tip