AIK tar emot Elfsborg på söndagen.
Mitt speltips i matchen: AIK vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Matchen spelas på Friends Arenas gräs. Väl medveten om att Elfsborg inte längre är det där smånätta konstgräslaget som är 30% sämre så fort de spelar på gräs och det blir en kampbetonad match. Men tror ändå det är ett plus för AIK med Friends matta.

Boråsarna kommer från två raka segrar. Tycker de hade lite medstuds i Varberg (två hörnmål och slapp undan en straffsituation) där de fick med sig 3-1. Var sedan det bättre laget mot Mjällby i måndags, men det krävdes en väldigt billig straff för att göra mål. Skapade inte särskilt mycket utöver den och det var väldigt nära 1-1 i slutskedet. Sex poäng var bra betalt på de två matcherna och Elfsborg är i allra högsta grad med i toppen när vi spelat 10% av årets serie. Men jag tror inte de kommer kunna upprepa fjolårets prestation där de slutade tvåa. Tycker fortfarande de lider av att den på allsvensk nivå briljante Jesper Karlsson inte finns med som x-faktor. Har också två nyckelspelare som haft lite problem på sistone.
- Per Frick med covid - dock milda symtom och lär kunna spela här.
- Simon Olsson har dragits med skada på försäsongen och har ännu inte kunnat starta i Allsvenskan.

Nyförvärvet Andre Römer (270 minuters speltid hittills) är avstängd.

AIK är tunga under Grzelak. Backlinjen med Lustig, Sotte, Milosevic och Otieno är väldigt bra på allsvensk nivå och med en Seb Larsson som sällan förlorar en mittfältskamp framför är det inte lätt att skapa målchanser på laget. Var överlägsna mot Degerfors i premiären innan de föll mot ett effektivt Blåvitt. Slog sedan Hammarby på ett imponerande sätt förra helgen där de begränsade Bajens chanser till ett minimum. Framåt ser Stefanelli riktigt bra ut och även Ylätupa har fått det att lossna en del. Förhoppningsvis ger Bahouis derbymål honom en skjuts inför framtiden - finns mer att hämta där.

Tror AIK kommer förlora väldigt få matcher i år då de kommer släppa in väldigt få mål. Kan de hitta ett sätt att själva göra mål kan de lätt utmana om europaplatser. Den här matchen känns som lite ett koncentrat av det - tror inte AIK förlorar, men samtidigt vill jag inte spela -0,5/rak seger då det mycket väl kan bli kryss efter 0-0/1-1. Gnaget slog Elfsborg två gånger på försäsongen, inte för att det spelar så stor roll nu, men bra känsla att ta med sig att man nollat Elfsborg i 180 minuter.

1-0, 2-1, 1-1 eller 0-0 tror jag här.

Speltips: AIK vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip