Speltips: Under 2.5 mål till 1.97 hos Pinnacle

______

Sista matchen innan uppehållet och det är två lag som verkligen vill avsluta med stil. AIK behöver ha med sig någonting positivt efter en lång och fruktansvärd vår, medan Elfsborg vill spinna vidare på den fantastiska våren där de hade åtta (!!!) raka segrar innan 1-1 mot Djurgården senast. AIK har nog i alla fall ett visst hopp uppe efter en bra insats mot Kalmar senast medan Elfsborg säkerligen är rätt revanschsugna efter att inte ha kommit upp i samma höga nivå mot Djurgården. Nu väntar spel på Friends dåliga gräsmatta och det ändrar förutsättningarna en del.

Senaste match: AIK - Kalmar 1-1 (Expected goals wyscout: 3.40-0.75)
En matchbild som också kan ses på statistiken där AIK dominerade spelmässigt ända fram till en missad straff. Därefter satte en del hjärnspöken sina spår och Kalmar kunde ta ledningen. Därefter fanns ytor för att punktera matchen men istället lyckades AIK kvittera. Nog en bra känsla ändå hos hemmalaget efter en sådan spelmässigt bra insats även om det inte blev tre poäng.

Senaste match Elfsborg - Djurgården 1-1 (Expected goals wyscout: 1.84-1.47)
Välspelad match där det inte direkt saknades chanser åt något håll. Elfsborg är fortsatt bra i sina omställningar men fyller även på otroligt bra med sina ytterbackar Johan Larsson och Niklas Hult vilket får utdelning. Elfsborg är närmast att få med sig tre poäng men ett oavgjort resultat mot ett starkt Djurgården är inte fy skam heller.


Truppläge AIK:
Jimmy Durmaz skadade sig i matchen senast, Abdusalahm Magashy skadade sig på träning i veckan. Osäker status på dem båda. Bilal Hussein är avstängd medan Otieno och Björnström fick ytterligare en match avstängning. Däremot har Viktor Fischer, John Guidetti och Alexander Milosevic tränat fullt i veckan och kan komma att vara tillgängliga för spel. Frågan är bara om man vill chansa med deras status precis innan uppehåll? Brännström inser nog att han kanske behöver det då denna match kan vara hans sista vid förlust.

Uppdatering söndag: John Guidetti, Viktor Fischer och Jimmy Durmaz med i truppen. Återstår att se om det är ett spel för galleriet.

Truppläge Elfsborg:
Uppdatering (söndag): Boateng, Bernhardsson, Frick och Ondrejka är alla med i truppen. Stark trupp som reser till Stockholm således.

Defensivt inriktad match innan uppehållet

Det har varit ett otroligt dropp oddsmässigt på Elfsborg sedan alla skador för AIK men också att ta hänsyn till vad lagen har visat upp. Tycker således Elfsborgståget har gått i denna match och sneglar direkt mot underspelet här. Dels råder det en del osäkerhet kring vilka som är tillbaka för AIK, medan Elfsborg kommer få uppleva lite mer svårigheter i sitt omställningsspel med tanke på underlaget och matchens dignitet. Tror på en matchbild som spelmässigt domineras av AIK men som helt är på Elfsborgs villkor, positivt för AIK i denna match är att det blev otroliga ytor för Kalmar senast där det kunde blivit mål. Sådana ytor tror jag verkligen man täpper till här när man är så medvetna om att de ställs mot Sveriges bästa omställningslag. Vi lär mer få se en fembackslinje i defensiven för att stänga ner Elfsborgs yttrar med överlappande ytterbackar. Underspelet känns riktigt bra här och testas till 1.97 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip