AIK går för guld - men behöver inte blotta sig från minut ett. Giffarna lär gå för att få AIK frustrerade.

Förra mötet
GIF Sundsvall - AIK 0-1

Allsvenskan
1. AIK 28 18 9 1 49:16 63
7. Sundsvall 28 12 7 9 47:34 43

AIK hemma
14 10 4 0 27:7 34

Formen
V, O, O, O, V

Senaste match
Östersund - AIK 1-2

Giffarna borta
14 6 3 5 25:20 21

Formen
F, V, F, V, O

Senaste match
Giffarna - Hammarby 2-3

Kan AIK missa guldet nu? Nej, knappast. Fyra poäng och elva plusmål på Norrköping. Det räcker således förmodligen med två kryss sista två matcherna. Eller en seger. AIK har ett fullsatt Friends arena att se fram emot på söndagen då GIF Sundsvall kommer på besök. Ett bra GIF Sundsvall. Som dock synades av Hammarby senast, speciellt i första halvlek. Ett som alla vet starkt grundspel, duktiga på att hålla i bollen.

Giffarnas taktik här kommer garanterat vara att försöka hålla i mycket boll och få AIK frustrerade. Hålla kryss en bra bit in i matchen är inte helt fel, för AIK vill ju garanterat säkra guldet hemma inför drygt 50 000 hellre än borta i Kalmar. Norrköping spelar innan den här matchen mot Örebro och skulle Peking mot förmodan tappa poäng där så blir det speciella förutsättningar.

Om Peking torskar, då är guldet redan klart för AIK innan matchen ens startar på Friends. Kryss och AIK behöver en poäng på två matcher... Ja, det är galet bra läge för guld helt enkelt. Även om Adu är avstängd och även om målvakten Linnér inte kan spela. Janosevic är en helt ok ersättare.

Nej, jag är inte säker på en vråloffensiv från något håll här utan AIK vill nog nöta ner Sundsvall. Gästerna vill inte bjuda på något tidigt och när ytorna finns - rulla, rulla, rulla. Lägg till att AIK mycket väl uppträder lite nervöst i matchinledningen med tanke på allt som står på spel. Samtidigt som man har Sveriges bästa försvar.

Linan för tiden för första målet gillas.

SPELTIPS
Jag spelar inget mål före minut 27:00 till 1.83 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip