AIK avslutar Allsvenskan med en hemmamatch mot Gif Sundsvall.
Mitt speltips: AIK asian -1. Spelet sitter om AIK vinner med 2+ mål. Förlust om Sundsvall tar poäng. Pengarna tillbaka om AIK bara vinner med uddamålet.

Mycket intressant match:
- AIK har inget särskilt att spela för. En poäng säkrar fjärdeplatsen, vilket är viktigt då det ökar chanserna att nå Europa via Svenska Cupen nästa säsong. För att tappa fjärdeplatsen behöver de förlora samtidigt som Norrköping vinner mot DIF.
- Sundsvall ska försöka säkra nytt kontrakt. MÅSTE vinna samtidigt som Falkenberg inte får slå Eskilstuna.

4 AIK 29 18 5 6 45-23 59
13 Kalmar FF 29 4 11 14 22-44 23
14 Falkenberg 29 5 7 17 24-62 22
15 Gif Sundsvall 29 4 8 17 30-48 20
16 AFC Eskilstun 29 4 8 17 23-54 20

Oddset på AIK är i skrivande stund högre än det varit om lagen spelat samma match i mitten av säsongen. Anledningen är såklart att marknaden värderar Sundsvalls motivation högre än AIK:s. Jag tror dock AIK är väldigt sugna på att avrunda en rätt misslyckad säsong på ett bra sätt hemma på Friends Arena. Finns en stor besvikelse runt klubben med resultat och spel den här säsongen - tror de är väldigt sugna på att avsluta bra för att inte höstvintern ska kännas kolsvart.

Sen är det så att den här matchen inte får sluta kryss för Sundsvalls del. De måste gå framåt och försöka vinna matchen - vilket jag tror passar AIK perfekt rent spelmässigt. Dessutom vill nog AIK se till att försöka säkra den där fjärdeplatsen - att tappa den (även om det ska mycket till) hade varit riktigt svagt och dåligt inför nästa säsong. Leder AIK måste Sundsvall gambla rejält och verkligen gå all in - AIK bör kunna utnyttja det och göra fler mål i ett sånt scenario.

Jag undrar också hur Sundsvall reagerar om det plingas in ett par Falkenbergsmål. Om Falken vinner är Sundsvall körda - ett par hemmamål nere i Halland kan utlösa en rejäl Sundsvallspunktering. Inträffar det i kombination med att AIK kanske tar ledningen har Giffarna ett berg att bestiga på Friends Arena - har de psyken nog att klara detta?

Giffarna har sett bättre ut under Toný Gustavssons ledning. Men det skiljer fortfarande en klass i grundkapacitet mellan de här lagen. Och visst har Sundsvall mer att spela för än AIK, men jag tror knappast hemmalaget bara ställer ut skorna här. Tycker oddsen på AIK pumpats upp på för höga nivåer för att inte syna det.

2-0?

Speltips: AIK med asian handicap -1 - odds 2.42 bet365

This is the stats tab
This is the post tip