Måndagen bjuder på hett stormöte när AIK tar emot IFK Göteborg.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Två av Sveriges största klubbar drabbar samman här. Tyvärr för deras del har bägge inlett säsongen väldigt svagt. Inför omgången är det lag 15 mot lag 13 i tabellen.
Bägge har fem inspelade poäng av 21 möjliga.
AIK har petat in fyra mål på sju matcher.
Blåvitt har gjort sju, men sex av dessa kom hemma mot Degerfors. Gått mållösa i fem av sju alltså.

Med andra ord - två klubbar som inlett svagt. Mycket på spel redan en "normal" säsong - här är det ännu mer i potten. Tror därför vi får två lag som väldigt gärna vill undvika att förlora.

Att matchen spelas på Friends Arenas svajiga gräs gör nog inte saken bättre. Man vet aldrig om underlaget är tre plus eller ett plus, men det är sällan underlättande för offensivt skönlir i alla fall. Snackats om att mattan ska läggas om efter Beyonce-konsert. Rysare.

Defensiva plus i Blåvitt

Sedan IFK Göteborg petade ner Gustav Svensson på mittbacken tycker jag de verkligen fått ordning på defensiven. Han gör Bångsbo och hela backlinjen tryggare med sin rutin. Senast återkom även Dahlberg i kassen efter sin skadefrånvaro - ännu ett defensivt plus.

Offensivt finns det fina namn i varje lag:
Bland annat Guidetti och Fischer i AIK.
Bland annat Marcus Berg i Blåvitt.

Kan väl lugnt sägas att dessa inte kommit igång än. Svårt att se att det ska lossna på kort sikt då de dras med olika typer av skadeproblem/känningar. För AIK är det även frågetecken på Modesto, som varit lagets kanske bäste spelare hittills.

Inbördes har det här mötet gått under 2,5 mål i sex av sju matcher. Det i sig innebär inte att det här mötet också kommer bli målsnålt, men om vi tar nuläge + historik senaste säsongerna känns det klart troligt att inget lag gör två mål här. 0-0, 1-1 eller 1-0?

Jag kommer testa en liten slant på 0-0 som korrekt slutresultat också, men huvudspelet blir under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip