AIK tar emot Häcken på söndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget Häcken. Bethard eller FastBet . Spelet sitter om Häcken undviker förlust.

Trean mot åttan i tabellen. AIK ligger elva poäng före, mycket på grund av den katastrofala inledningen Häcken hade. I grunden tycker jag inte det skiljer SÅ mycket mellan de här lagen.

AIK är tunga att möta. Svåra att göra mål på som alltid numera. Spelmässigt glänser det inte alltid men de är bra på att hitta sätt och vinna matcherna. Gjort det så bra att de verkligen är med i guldstriden nu. Nackdelen för deras del är att truppen inte är bred. Finns inte så mycket att laborera med på bänken. Och här har de ett blytungt avbräck i Seb Larsson, som är avstängd. Han är viktig spelmässigt men framför allt attitydsmässigt som kravställare som kan väcka laget. Finns såklart andra som kan bära det ansvaret också, men tycker Seb är den som sticker ut mest. Hans fasta situationer kommer också saknas enormt, då det är ett av AIKs främsta vapen.

Häcken har sett lite bättre ut senaste tiden. Blev dock ett rejält bakslag mot Degerfors i förra omgången, men innan dess har det sett klart bättre ut än före EM-uppehållet. Slog bland annat AIK (utan EM-spelarna Lustig och Seb Larsson) hemma för en månad sedan. Finns en hel del klass i laget trots att de sålt Martin Olsson och dras med skador på ett par nyckelspelare som Friberg/Rasmus Lindgren. Har tvingats klara sig utan den duon ett tag nu, så det är inget nytt att de här två saknas. Enkelt vidare i Cupen i onsdags. Ska sägas att keepern Abrahamsson är avstängd också, men det ska inte påverka SÅ mycket i en enskild match.

Vi får se vilket skick mattan på Friends är i. Häcken är väl inte som bäst på gräs, men tycker de borde kunna stå upp mot AIKs fysiska spel på ett hyggligt sätt. Offensivt är Häcken bra nog att göra mål på AIK, då har de bra poängchans med tanke på att AIK sällan öser in mål själva. Tycker AIK står för lågt här helt enkelt och håller Häckens poängchans rätt god i Seb Larssons frånvaro.

Speltips: X2 eller asian +0,5 på Häcken.

This is the stats tab
This is the post tip