Viktigt möte för AIK om de vill haka på i toppen.

Allsvenskan
5. AIK 12 6 3 3 16:12 21
9. Halmstad 12 3 6 3 10:10 15

AIK hemma
7 5 2 0 12:4 17

Formen
O, F, V, V, O

Senaste match
Örebro - AIK 1-1

Janosevic - Rogic, Lustig, Milosevic, Otieno - Larsson, Hussein - Ylätupa, Stefanelli, Bahoui - Radulovic

HBK borta
6 2 1 3 6:7 7

Formen
O, O, O, O, V

Senaste match
Östersund - Halmstad 0-1

Nilsson Säfqvist - Kurtulus, Johansson, Berntsson, Bengtsson - Kroon, Allansson, Al-Ammari, Lundevall - Karim, Antonsson

Det var ett riktigt svagt resultat av AIK senast. 1-1 borta mot Örebro kom efter att man satt sig i trångmål tidigt. Collander gav ÖSK, förstärkt av Besara i elvan, ledningen efter drygt 25 minuters spel. Kvitteringen kom först i minut 61 när Bahoui nickade in en hörna från Larsson. Annars var det mycket dominans från AIK och chanser skapades det tillräckligt av för att vinna, tycker jag. Att Bartosz Grzelak valde att spela Rogic som någon form av högerback och Lustig mer centrerat var kanske inte ett experiment som han lär fortsätta med. Och Stefanelli i en släpande roll... ja, det finns en del för honom att fundera på inför mötet mot defensivt TUNGA Halmstads BK.
HBK har gjort fina resultat en längre tid. Laget är svårslaget och det är sällan målrika matcher då de prioriterar försvarsspelet högst. Senast vann man med 1-0 borta mot Östersunds FK efter ett sent självmål av ÖFK.
HBK saknar duktige Thomas Boakye på grund av avstängning. Jag tror ändå att AIK kommer lyckas mala ned Halmstad. AIK har rätt bra kvalitet i sitt inläggsspel och fasta situationer, och det kommer det att bli mängder av.

SPELTIPS
Jag spelar AIK att vinna till 1.78 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip