AIK tar emot Halmstad på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Tung måndag för AIK när de åkte på 3-0-förlust mot Elfsborg. Förlusten var väl en sak, det riktigt tunga var att Anton Saletros klev ut skadad. Det här skrivs tidigt i veckan, så vi får se om det kommer officiell info om honom. Men jag kan inte tänka mig att han kommer till spel här. Om han nu saknas, vilket jag antar att han gör, är det ett gigantiskt avbräck för AIK. Framför allt för passningsspel och kreativitet. Fot på fasta situationer.

Uppdatering söndag: Saletros är med i truppen. Frågan är om han kommer till spel eller inte. Skulle han spela gör det underspelet lite sämre på förhand, men gillar det ändå.

Dessuom är Otieno avstängd. Är väl ingen superskicklig spelare, men alltid viktig med sin snabbhet som löser många situationer.

AIK står nu på 31 inspelade poäng. Fortfarande ett kontrakt att rädda, det är prio ett. Men har fyra poäng ner till BP på kvalplats + överlägsen målskillnad. Får se vad BP gör mot Djurgården på lördagen, men även om de skulle skrälla där komemr en poäng för AIK här vara värdefull. Kommer såklart gå in för att vinna, men tror inte de kommer vara totalt all in för ett segermål i andra halvlek om det står oavgjort.

Halmstad går för kryss?

Halmstad är kanske inte riktigt lika tajta som de var när de var uppe 2021. Men fortsatt Haglund-tryggt, rätt bra organisation. Bjuda på vldigt lite. Bara Varberg har gjort färre mål än HBK sett över hela säsongen och det backas upp av svag underliggande offensiv statistik.

Tog en poäng mot Mjällby och har nu 31 inspelade poäng, precis som AIK. Även för HBKs del är kryss nog rätt så okej här, då det tvingar fram BP att ta två segrar senaste tre för att kunna gå om. Förlorar de här skulle BP kunna gå om Halmstad om de tar fyra pinnar återstående tre.

Så jag har svårt att se Halmstad bjuda upp till dans här. Tror de kommer stå lågt och försöka frustrera AIK-publiken. Även om de släpper in ett ledningsmål tror jag inte de överger den taktiken helt förrän i slutskedet. Tror på en matchbild där ett uddlöst AIK försöker trycka ner ett lågt stående Halmstad. Att Friends gräsmatta är som den är lär knappast bjuda in till något skönlir.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip