Båda lagen gör mål blir mitt spel i derbyt mellan AIK och Hammarby.
BLGM - JA.
Spelas till 2.00 hos SpeedyBet .

AIK vann bägge matcherna i fjol med 1-0. Var två tajta matcher, där framför allt Tele 2-bataljen var en tillknäppt historia med få målchanser. Här tror jag det blir mer öppet:
Bajen har defensiv-strul. Odilon är avstängd. Solheim utgick senast med skadekänning. Fällman är troligen out pga skada. Fenger kan eventuellt spela, men dansken har varit skadad i en månad. Om han kommer till spel är han knappast helt hundra. Så det kan bli en riktigt reservbetonad backlinje för Bajen.

Framåt flödar spelet. 2-2 mot Norrköping senast hade kunnat vara mer. Målchanser saknades inte. Tankovic har varit riktigt bra hela säsongen och Kjartansson har visat sig vara lika vass som i sin senaste allsvenska sejour. Här återkommer Djurdjic efter avstängning också. Laget har gjort mål i 10/11 matcher i Allsvenskan.

AIK är inte det roligaste laget att se på som neutral åskådare precis. Men i ett hemmaderby på Friends, när man går in i omgången med sex poäng upp till MFF, kan laget inte uppträda så passivt som de gjorde mot GIF Sundsvall senast. Defensiven är en av de bättre i serien även i år, men den känns inte brutalt stark på samma sätt som i fjol. Linnér har dessutom varit rätt skakig, vilket i sig sprider en viss osäkerhet.

Offensivt är AIK vassa, även om de inte är laget som radar upp målchanser. Finns fler klasspelare. Elyounoussi är i riktigt bra form medan det finns mer att hämta av rutinerade pjäser som Goitom och Obasi. Sebastian Larssons högerfot är alltid ett vasst vapen, inte minst på fasta situationer. Efter en svag period under våren känns det som att AIK successivt blivit bättre, även om matchen mot Sundsvall var en lång gäspning. Gjort mål i 24 av de senaste 26 hemmamatcherna. Med tanke på Bajens förväntade defensiva avbräck bör AIK få sina lägen här.

Toppmatch och derby - visst finns en risk att det här blir tajt och försiktigt. Jag tror dock Bajens fina offensiv kommer lösa minst ett mål, samtidigt som jag har svårt att se dem hålla nollan mot tunga Gnaget.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip