SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

AIK tar emot Hammarby i ett derby på Friends Arena på söndagen.
Mitt speltips: AIK asian handicap 0 (insatsen tillbaka vid oavgjort).
Odds 2.12 hos bet365 .

Sjuan Bajen ligger nio poäng före AIK, som ligger just över kvalplats.
Stockholmsderbyn är som alltid speciella och lever sitt egna liv. Men mycket tung vecka för Bajen:

- Klar förlust mot Poznan i EL-kvalet. Efter en allsvensk säsong som varit en besvikelse skulle ett Europa League-äventyr kunnat rädda upp året. Så blev det inte. Individuella misstag och röda kort satte stopp för drömmen.
- Billborns matchcoachning ifrågasattes av många Hammarbysupportrar och jag är väl benägen att hålla med. Fenger såg ut att spela med en 25-kilosvikt på varje ben, men fick 90 minuter. Gjordes bara två byten trots att en sån som Rodic ändå fanns med på bänken.
- Kacaniklic fick hoppa in i 77:e då Paulinho gick sönder. Rimligt att tidigare Kacaniklic inte är helt hundra, då borde han ha startat.
- Bojanic och Tankovic missade matchen pga skador. Svårt att se att de är redo för match bara ett par dagar senare, men vi får följa med i rapporteringen närmare avspark.

Bara två dagars vila inför AIK-matchen. Som spelas på Friends gräs. Tufft att ladda om till en höst av "nu går vi för att ta EL-platsen" snarare än att vara i en guldstrid.

AIK hade en av säsongens mest positiva matcher förra helgen. Kraftigt tillbakatryckta och rött kort-belastade lyckades de ändå få med sig en poäng från Malmö. Bra gjort och såklart en helt annan boost från en poäng än om Malmö ändå avgjort i slutet. Var en uppföljning av en positiv trend AIK hade före landslagsuppehållet, där de slog Helsingborg och spelade jämnt med Häcken (förlust 1-0 dock). Defensiven ser förbättrad ut, nu handlar det bara om att lyckas göra mål själva.

Saknar Ofori och Sotte pga avstängningar, men Seb Larsson (avstängd mot Malmö) och Mets (bänken mot MFF) kliver nog rakt in och ersätter. Totalt sett en miniförsvagning kanske, men borde inte påverka så mycket. Stort plus att de fått en vecka att förbereda sig för matchen - träningstid är viktigt för att Grzelak ska få tid att nöta in sina idéer. Dessutom viktigt att spelare som Bahoui och Rogic får chans att hitta formen.

Jag tror inte AIK förlorar här. Att få spela laget till trevligt underdog-odds känns klart bra.

Speltips: AIK med asian handicap 0 - odds 2.12 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip