AIK och Hammarby gör upp i säsongens första allsvenska stockholmsderby.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Matchen spelas på Friends Arenas gräs. Att döma av premiären AIK spelade mot Degerfors var gräset återigen rätt dåligt och bollen studsade en del. Med andra ord - inte optimala skönspelsförutsättningar.

De här lagen möttes i cupen i vintras och då vann Bajen med 3-2 till slut. Förutsättningarna då var dock helt annorlunda med jämfört med vad de är nu då det var en vinna eller försvinna-match där krysset var "dött". Då var det upplagt för mål, här tycker jag det luktar ställningskrig.

Hammarby har fått in Fjoluson, vilket känns som en klockren förstärkning i mittförsvaret. Imponerat hittills och har blivit en ledare Bajen saknat. Mot Mjällby imponerade öven Ousted med bra målvaktsspel. Samtidigt känns det som att Bajens offensiv inte riktigt är då nivån de kan vara på. Covidavbrottet verkar fortsatt spöka och en sån som Selmani känns inte på topp formmässigt. För dagen är Bajen inte det där Hawaiilaget vi förknippat dem som senaste två-tre säsongerna.

Att AIK-defensiven är en av seriens bästa vet alla. Milosevic, Sotte, Otieno och Lustig är en väldigt stark backlinje. Välorganiserade under Grzelak och bjuder inte på mycket. För AIKs del har Ylätupa imponerat på försäsongen, men en svag insats mot Göteborg gör att det går att ifrågasätta om han verkligen tagit de där kliven vissa menar på. Bahoui är inte heller formstark och Radulovic har fortsatt en del att bevisa som striker (om nu inte Goitom får chansen?). Stefanelli har sett mycket bra ut i de två första matcherna och blir en spelare Bajen måste hålla koll på.

Tror det här är en match bägge lagen framför allt inte vill förlora. Jag tror det kan ticka 0-0 ett tag och att ett underspel är en bra startposition i matchen. Mycket prestige och jag tror det blir rätt tillknäppt med få målchanser.

1-1, 0-0 eller 1-0 till något av lagen känns som tänkbara slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip