AIK -1 till 1.78. Plockas på tisdagsförmiddagen. Spelet innebär pengarna tillbaka vid uddamålsvinst för AIK, vinst om Gnaget vinner med 2+ mål. Förlust om Helsingborg tar poäng.

Gnaget gjorde en bra match mot Malmö, men orkade till slut inte stå emot skåningarna, som dessutom fick ett rätt billigt psykologiskt viktigt ledningsmål. Jämnt fram till dess och en okej insats trots förlust. Särskilt eftersom AIK har dubblerat med EL-spel senaste veckorna och hade en tuff match mot Panathinaikos torsdag kväll, vilket följdes av resa ner till Skåne och tidig söndagsmatch.

Nye Obasi såg spännande ut och i veckan spelade Isak och Etuhu i U21, vilket gör att alternativen är fler.

En vecka med vanlig träning och lite vila gör nog laget gott inför den här matchen. Gillar Norling-AIK. Släpper till få målchanser och uppträder rätt stabilt. Av tradition ett starkt höstlag, för deras del är det dags att bygga en ny stark svit av hemmasegrar om man vill haka på toppen. Bara vinst som gäller här.

HIF föll blytungt med 3-2 hemma mot Gefle på fredagskvällen. Saknade Peter Larsson i försvaret, som fortsatt är bedrövligt. Senast Gefle, som är sämre i år än kanske någonsin i Allsvenskan, gjorde tre mål på bortaplan var 2013. Inte imponerande av Henkes mannar att släppa till tre. Får visserligen tillbaka Peter Larsson nu, men frågan är om det räcker här.

Helsingborg uppträder rätt ofta svagt på bortaplan och jag tror laget får svårt att räcka till här, bra vinstchans för AIK.

HIF:s trupp:

3. Frederik Helstrup, Johan Mårtensson, Andreas Landgren, Martin Christensen, Matthew Rusike, Anton Wede, Adam Eriksson, Alexander Achinioti-Jönsson, Amethyst Bradley "Surprise" Ralani, Jordan Larsson, Darijan Bojanic, Monday Samuel, Jesper Lange, Felix Bindelöv, Peter Larsson, Lalawélé Atakora, Max Svensson, Daniel Andersson (mv, Tomer Chencinski (mv)

Saknar fortfarande Dahlberg, Hallenius och Wede. Inga superavbräck, men deras frånvaro begränsar möjligheterna en del för Henke.

I nuläget har AIK inte släppt någon trupp. Per Karlsson är avstängd och nyförvärvet John Chibuike lär inte spela riktigt än. I övrigt sak det inte vara några större bekymmer. En veckas matchförberedande gör nog laget gått här, och vinstchansen måste ses som stor. Tycker flera spelare ser bättre ut än i våras, kanske är det dags för traditionellt så höst-starka AIK att tugga igång maskinen?

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip