AIK vs Henrik Larssons "nya" Helsingborg på lördagseftermiddagen.
Samma vecka som AIK tog den där viktiga 3–1-segern mot Ararat och avancerade vidare i CL-kvalet.
Ett AIK som ännu inte helt riktigt fått igång målskyttet än mot ett Helsingborg som är tillbaka på ett vinnande spår med "Henke" vid rodret. AIK ser ruskigt tajta ut bakåt och kommer oftast ut starkare efter halvtid. Jag provar flest mål i andra halvlek till 2,20x hos bet365 .

AIK besegrade som sagt laget från Armenien med 3-1. Inledde med en riktigt svag första halvlek där Ararat stod rätt, lågt och gjorde det svårt för stockholmarna. Tidigt i andra fick AIK in ledningsmålet efter ett kantspel och sedan var Ararat tvungna att gå mer offensivt. Resulterade i fler öppna ytor och fler mål.
Rikard Norling har haft problem med att hans anfallare inte gör mål. Mot Ararat startade Goitom och Sigthorsson på topp där Gotiom spelade hela matchen. In kom både Obasi och Elyounoussi.

Nu väntar ännu en hemmamatch på Friends där Helsingborg kommer på besök.
Helsingborg har fått ny energi från tränarbytet i Per till Henrik Larsson – men mest bakåt. Laget ser bra och tajta ut defensivt.
Framåt har Henrik Larsson inte imponerat. Ett mål i varje match på de tre senaste, där yttern Max Svensson är den enda som har imponerat i offensiven med ett mål. Och nu är även offensiva Moro skadad.

Om AIK inte hade spelat en veckodagsmatch hade en earlypick på AIK varit riktigt fint. För jag tror inte att Helsingborgs chanser att näta mot AIK är superbra här. Men nu lutar det åt att vi får se sval inledning med lite trötta ben och en stund av att lagen känner lite på varandra. Både är inne i en bra defensiv period och jag tycker detta ser ut att bli en rejäl dragkamp. Ett AIK kommer ut betydligt bättre i andra halvlek.

Underspelet är, som vanligt med AIKs matcher, kört i botten men jag gillar oddset på "Flest mål i andra halvlek" till 2,20x hos bet365 . Det får sig en unit.

SPEL: Flest mål i andra halvlek till 2,20x