AIK tar emot Helsingborg på söndagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger på AIK.
Odds 1.80 hos bet365 .

Jumbon Helsingborg har en poäng upp till AIK. Mycket viktiga poäng på spel alltså.

Inget direkt lyft för AIK sedan Grzelak kom in istället för Norling. Två oavgjorda matcher och tre förluster i ett väldigt tacksamt schema är inget som skrämmer. Tycker dock att matchen mot Falkenberg förra helgen var ett ministeg i rätt riktning. Såg rätt okej ut fram till andra halvlek där laget verkade tappa energi. Tror laget mått väldigt bra av att ha fått en träningsvecka att förbereda sig på. Dels för att en del av lagets nyckelspelare (Per Karlsson, Goitom, Seb Larsson och i viss mån Sigthorsson) är äldre spelare som haft svårt att hantera det tajta spelschemat. Dessutopm har Grzelak äntligen fått tid att jobba med laget på träningsplanen. Välbehövligt då det enbart varit matcher för hans del hittills. Första gången han fått en chans att jobba in det han vill göra.

Ännu mer positivt är att AIK under veckan plockat in tre spelare. Framför allt Rogic och Sotte är klasspelare som kommer höja laget ganska omedelbart. I skrivande stund osäkert om de är med i truppen direkt och vad de har för form, men jag tror att deras intåg lyfter hela truppen som skrikit efter ny energi en längre tid.

Helsingborg fick en mardrömsinledning av serien men har så sakteliga kommit in i det. Skrapat ihop en del poäng och det som såg ut som en given nedflyttning har nu ändrats till att de har hugg. Tycker dock de spelar ganska primitiv fotboll och att de saknar kreativitet/spets. Blir garanterat stenhårt jobb hela säsongen för att försöka hänga kvar i den här serien. Senaste omgångarna har HIF dragits med en del skador i sin tunna trupp och här har de även en avstängning. Huruvida det är ett avbräck att Randrup inte kommer till går att diskutera, men han är ändå startat en hel del matcher. Gigovic ryktas bort och även Max Svensson + Rasmus Jönsson har haft känningar. Inget optimalt truppläge.

Helsingborgs insats mot Sirius var väldigt svag. Jag trodde laget skulle ta poäng där och de var förvisso nära (segermålet kom på straff i 88:e), men segern var mycket rättvis. Innan dess slog de visserligen Norrköping, men det var efter en hel del medstuds med bland annat två billiga straffar. Känns inte riktigt på gång formmässigt.

AIK ska vara en klass bättre här och jag tror man brottar ner Helsingborg och bara vinner. Odds 1.80 på raka ettan hos bet365 .

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip