Klassikermöte på måndagen när AIK och Blåvitt gör upp.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Nordicbet eller Betsson .

Gnaget har haft under 2,5 mål i 12 av 18 allsvenska matcher.
Blåvitt har haft under 2,5 i 10 av 18.

Medan Gnaget smyger med som guldoutsider kämpar Blåvitt med att ha närmare till botten än toppen. Blåvitt är ett par svaga resultat från att bli indragna på allvar. Mycket att spela om, viktiga poäng på spel. Sex av de senaste sju inbördes matcherna har gått under 2,5 mål och jag tror på bra chans för det igen. Även om Stahre gjort Blåvitt lite mer offensiva tror jag inte de åker til Friends och bjuder på saker här. Tror de gärna håller tätt och om någon erbjuder en poäng på förhand tar de nog det.

AIK släpper in extremt få mål. Med 14 insläppta är de bäst i serien på att hålla tätt. Åtta nollor är starka papper. Mot en Blåvittoffensiv som inte riktigt flyter som en enhet (målen kommer efter individuella prestationer snarare än metod) tror jag AIK har bra chans att hålla tätt igen. AIKs försvar är väldigt bra på duellspelet i straffområdena, vilket är där Blåvitt får lägen oftast (finns inte så mycket djupledshot i IFK).

Även om Grzelak förbättrat offensiven för AIK jämfört med Norling så har de en bit upp till de bästa lagen i serien vad gäller det. Har Seb Larssons fot och Goitoms smartness, i övrigt dräller det inte av sylvassa hot precis. När de inte får utdelning på fasta situationer riskerar det att bli som det blev mot Mjällby senast där AIK knappat skapade en vettig målchans på 90 minuter.

Jag tror det här kan ticka 0-0 ett tag. Ser framför mig en matchbild där AIK har mest boll och för spelet medan IFK faller hemåt och försöker ställa om. Kan se framför mig att bägge lagen får svårt att göra mål här och tror på slutresultat som 0-0, 1-0, 2-0 eller 1-1.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip