Tungt toppmöte på lördagseftermiddagen när AIK tar emot IFK Norrköping på Friends Arena, tvåan mot trean! Två lag som behöver poäng för att hänga med serieledande Hammarby i toppen, som i sin tur reser till Kalmar under söndagen för att ställas mot Nanne Bergstrands bygge på östkusten.

Tabell:
2. AIK 11 6 5 0 16/6 23p
3. Norrköping 10 7 1 2 18/9 22p

AIK fortsätter sin jakt på Hammarby och SM-guldet. Jag håller laget som favoriter till att ta hem Lennart Johanssons pokal. Tycker de ser väldigt starka ut under Rikard Norlings tydliga ledning. Nu börjar en del viktiga pjäser tillfriskna från lagets skadedrabbade inledning på säsongen och med tanke på hur AIKs form brukar se ut under hösten så höjer jag ett varningens finger. Nä, Bosse Andersson. Det är AIK som är på gång.
Spelade senast 1-1 mot Häcken på Bravida Arena. Öppnade svagt där hemmalaget enkelt fick igenom bollen på ytan framför AIKs backlinje och kunde ständigt hota. Spelade upp sig i andra halvlek och fick med sig en poäng hem.
Sammanlagt har AIK gått 23 raka matcher utan att förlora. Imponerande. Allt för många kryss? Ja, mycket möjligt.
Här är dock Alexander Milošević tillbaka från avstängningen som höll honom borta från matchen mot Häcken. Stort plus för hemmalaget. 26-åringen visar stor passion för klubben och är bra på att elda på övriga lagkamrater i laget.
Laget med ett väldigt starkt försvarsspel. Endast sex bollar insläppta såhär långt. Insatsen mot "Bajen" i derbyt. Fenomenalt. Men AIK behöver mer framåt. Syns tydligt, tappar för många poäng. Som tex i matchen mot Östersund och Häcken.
AIK gillar att kontrollera matchbilder. Robin Jansson är avstängd här. Jesper Nyholm och Robert Lundström borta resten av säsongen.
Även skador hos Joel Ekstrand och Stefan Silva Rojas.

Norrköping har minst sagt ökat efter den där svidande förlusten mot Trelleborg med 1-2. Spelet flyter på bättre nu där fyra raka segrar har radats upp.
Östersund 0-2
IFK Göteborg 0-2
4-2 Dalkurd
1-0 Sundsvall

Sundsvall bjöd senast på en försvarsinsats som var betydligt bättre än vad laget tidigare har visat. Norrköping dominerade bollinnehavet men hade svårt att sätta sina chanser. Bortalaget sjönk lågt lågt och gjorde det svårt att komma igenom. Djupledslöpning fram till 1-0, vilket också blev slutresultatet.
Norrköping känns aningen borträknade från toppstriden. Faktum är att laget bara är tre poäng bakom Hammarby. AIK som har en mer spelad än båda lagen.
Offensiven ser helt klart lovande ut med Thern, Thorarinsson, Moberg Karlsson, Holmberg och Sigurdsson. Inte något att räkna bort om man frågar mig.
Har även hållit nollan i de 3/4 senaste matcherna.

Jag tror vi kommer få en mycket jämn match här på Friends Arena. AIK går in som ganska stora favoriter, aningen för stora kanske. I skrivande stund 1.65 på hemmalaget. 2.30 på X2.
Jag har kikat på ett annat odds dock.
10 av AIKs 11 inledande omgångar har slutat med under 2.5. Kontrollerar matcher men aningen ineffektiva framåt. Och här tror jag det fortsätter.
AIK bör ha mycket bollinnehav, mot ett spelskickligt Norrköping som inte släpper igenom sina motståndare allt för lätt.

SPEL: Under 2,5 mål till 1.81
Hos Unibet – med 1.5/5 units

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip