0–0.
0–0.
Så trist har regerande svenska mästarna börjat Allsvenskan.
Proppen ur i dag?
Kanske inte blir ett målkalas, men jag tycker man borde ha fin chans till att spräcka nollan, att sätta i alla fall minst tvåmål på Sirius.
Sirius med Henrik Rydström som ny tränare har fått en kalasstart på säsongen. Det genom att tagit två raka segrar; mot Kalmar FF (2–0) och AFC Eskilstuna (3–2).
Därmed kan man spela helt utan press på sig här, och gästerna kommer så klart spela med ett kompakt försvarsspel för att få AIK frustrerat. Man kommer dra ned på tempot, jobba bort tid, och visst kan det lyckas ett tag.
Men jag tror att AIK får hål på Sirius idag – och då måste gästerna plötsligt öppna upp sig. Då tror jag det visar sig hur sårbart Sirius faktiskt är.
AIK har flera alternativ framåt, både Goitom och nye Lahne är båda mogna för att få starta nu. Och sedan finns så klart Elyounoussi och Obasi. Så klass offensivt finns, gäller bara att börja leverera nu.
AIK spelade alltså 0–0 senast mot IFK Norrköping och var nöjt med det. Inte speciellt konstigt – en konstgräsmatch mot en av guldkandidaterna. Då är en poäng helt OK.
Men nu är det äkta gräs, hemmamatch, mot ett tippat bottenlag.
Då tror jag på tempoväxling.
Nu får det liksom var nog med maskningar med mera.
Nu vill vi se AIK!
2–0?
AIK -1.5 mål spelas till 2.075 hos bet365 .

AIK: Linnér - Dimitriadis, Karlsson, Mets - Sundgren, Larsson, Adu, Ylätupa, Lindkvist – Elyounoussi, Obasi

This is the stats tab
This is the post tip