AIK tar emot Sirius i sista allsvenska omgången.
Jag har två speltips:
1) Sirius +4,5 hörnor. Finns hos LeoVegas , Expekt eller Unibet under hörnmarknaden (ta hcp 0-5). Spelet innebär att AIK kan ha upp till fyra fler hörnor än Sirius och spelet rättas ändå som vinst.
2) AIK vinner och håller nollan. Luckey Sports.

Om vi börjar med hörnspelet:
Tycker Sirius får ett alltför stort hcp på hörnmarknaden här. AIK måste vinna matchen och kommer såklart gå för att göra det från start. Det är dock i stort sett omöjligt att det här ska bli en målskillnadshistoria då Malmö har ett stort försprång gentemot Gnaget. Så om AIK leder matchen är det gott nog, det finns inget tabellmässigt incitament för dem att ösa på framåt i 90 minuter. Och vi som följer AIK vet att de normalt sett inte gör det när de leder.

AIK går in i matchen med säkrad Europaplats och minihugg på guldet. Skulle Malmö gå upp i en tidig ledning mot Halmstad dör guldchansen och jag ser en risk att matchen på Friends blir lite avslagen. Finns förvisso ett incitament att sluta före antagonisten Djurgården, men om AIK redan leder sin match mot Sirius tror jag matchen ebbar ut.

För Sirius del är väl känslan att deras säsong slutade i veckan när de slog Häcken hemma med 3-0. Men tror inte att de bara kommer ställa ut skorna här. Kommer vara mycket publik och de är ett spelande lag. Vill anfalla och hålla i boll själva, ser det som givet att de kommer spela sig fram till en del hörnor själva.

AIK har vunnit hörnstatistiken med fem eller fler hörnor i nio matcher den här säsongen om jag räknar rätt. Sirius har förlorat hörnstatistiken med fem eller fler hörnor i fyra matcher. Klart att det alltid kan uppstå matchbilder där oddsfavoriten ligger under eller inte får in ledningsmålet och måste ligga och nöta i 75-80% av matchtiden. Då finns det såklart en risk att det blir 10-1 i hörnor och dumstruten får bäras. Men jag ser så många andra scenarion som mer troliga. -4,5 hörnor är en lina topplagen i Europa kan ha hemma mot mindre bra lag i ligaspelet och som alla vet är skillnaden inte SÅ stor mellan lagen i Allsvenskan.

Vad gäller det andra spelet, AIK vinna + hålla nollan:
AIK vann motsvarande match i Uppsala med 1-0. Höll Sirius från att skapa särskilt många målchanser då. Har seriens bästa defensiv med klart minst insläppta. Vunnit och hållit nollan i nio (!) hemmamatcher den här säsongen - klarat av det mot i stort sett alla lag av Sirius kvalitét. Tycker Sirius som lag passar AIKs defensiv rätt bra, då det är många tekniska små spelare som kanske inte har tyngden som krävs för att såra Gnaget. Sirius nollades borta mot Malmö & Elfsborg och fick in ett sent tröstmål mot Djurgården. Trivs nog överlag bättre på gräs än konstgräs.

Gnaget är tyngre och har gjort två bra prestationer i sina senaste matcher. Hussein har glänst och här återkommer Seb Larsson från avstängning. Henok Goitoms sista match. Upplagt för en ny inspirerad och koncetrerad insats, då ska de ha bra chans att vinna och även hålla nollan här.

1/2-0 i matchen och 6-4 i hörnor är taget.

This is the stats tab
This is the post tip