Tävlingspremiär för AIK när J Södra gästar.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
Odds 1.85 hos bet365 .

Svårt att dra alltför stora slutsatser av hur det sett ut i träningsmatcher för de här lagen. Men jag är inte imponerad av AIK hittills. Norling ska spela in ett mer offensivt och framåtlutat spel - det lär ta tid. Svårt att säga vart AIK står just nu, vilket även Norling är inne på:
- Det är alltid svårt att veta och ännu svårare nu när vi går in i ett nytt spelsätt. Det gör det än mer intressant.

Helr klart är att AIK saknar Sigthorsson och att Bahoui fortsatt är skadad. Det är två tunga avbräck i en trupp som inte dräller av offensiv kvalitét. Är 35-årige Goitom, tillbaka från kylan-Silva och en Yältupa som inte övertygat är de som ska göra det? Sen finns såklart Seb Larssons passningsfot att tillgå. Men det känns inte superspännande framåt, det gör det inte. Alltid välorganiserade och bra bakåt dock.

J Södra tränas återigen av Andreas Brännström. Var ett av de mest välorganiserade lagen i Superettan i fjol där bara Varberg släppte in färre mål. Har ett par okej offensiva spelare på Superettan-nivå (Hamidovic och Kozica) men skrämmer knappast AIK trots allt. Räknar med att laget kommer jobba vidare på ungefär samma spelmässiga sätt som tidigare - då blir de svåra att bryta ned.

Lagen möttes för ganska exakt ett år sedan i cupen - då slutade matchen 1-0. Känslan är att det mycket väl kan bli något liknande den här gången.

1/2-0?

Speltips AIK v J Södra:
Under 2,5 mål - odds 1.85 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip