AIK stormar vidare i toppen av Allsvenskan. Möter Celtic på torsdag men tror ändå att man slår Kalmar.

Senaste möte
Kalmar - AIK 0-1

ALLSVENSKAN
2. AIK 19 12 4 3 28:13 40
14. Kalmar 19 2 9 8 15:24 15

AIK hemma
10 7 2 1 14:4 23

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
AIK - Sheriff 1-1

Kalmar borta
9 1 3 5 6:12 6

Formen
O, O, F, F, F

Senaste match
Kalmar - Örebro 1-1

Kalmar hade inte direkt tur med nyförvärvet Samuel Adrian. Han drog korsbandet mot Örebro och är borta. Man har gjort en del spännande rekryteringar i Manns från Elfsborg, Jakobsen från Norrköping och Herrem från Bodö Glimt. Det bör lyfta laget i höst om man kan hålla nere skadorna på nyckelspelare i laget. Men formkurvan är inte direkt något som talar för att man ska slå AIK på Friends på söndagen. Kalmar har inte vunnit en allsvensk match sedan 11 maj mot Helsingborg. Nu har man vänt en förlusttrend med två raka kryss. 2-2 hemma mot Hammarby och 1-1 hemma mot Örebro. Men ändå. AIK borta är något annat.

Ett AIK som slog ut Sheriff genom mål av succén Nabil Bahoui. Tarik Elyounoussi är avstängd i den första matchen mot Celtic så räkna med att han går fullt i den här matchen. Annars blir det självklart ett par spelare som kommer att rotera. Men matchen mot Sheriff såg inte supertuff ut utan AIK mest bevakade händelserna. AIK har varit lyckosamma i sin rotation under en längre tid vilket fem raka segrar i allsvenskan är ett gott bevis på. Slog senast AFC Eskilstuna med 4-2 på bortagräs. Och senast man mötte Kalmar blev det 1-0 till AIK på Guldfågeln, precis som när SM-guldet bärgades 2018. Faktum är att AIK vunnit med just 1-0 mot Kalmar i fem raka allsvenska matcher. Det är rätt sjukt.

Men AIK känns mer spetsiga nu med alla anfallsalternativ och Bahoui på väg mot att bli en startspelare. Då spelar inte Kalmars nyförvärv någon roll för mig. Hemmaseger!

SPELTIPS
Jag spelar AIK asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till fina 2.09 hos bet365 (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip