Speltips: Asian under 10.5 hörnor till 1.925 hos bet365

____


Då var det dags för ännu en måstematch för ett krisande AIK. Det kommer visserligen ta lång tid innan klubben är på säker mark och är borta från krisen, men det kommer nog krävas en fyra poäng nu när det återstår två matcher innan uppehållet för att den inte ska bli helt kalabalik. Gästande Kalmar kommer med gott självförtroende efter två raka segrar och har även gått ut i media om hur de ska dra nytta av AIK:s kris och få publiken ännu mer emot spelarna. Det lär bli nervöst, ångestfyllt och mer försiktigt i denna match när så viktiga poäng står på spel.


Senaste match: Djurgården - AIK (Expected goals wyscout: 0.78-0.03)
En stabil match från AIK defensivt över hela planen men däremot lämnades det fortfarande obesvarade frågor om vad som skulle hända i offensiven. Ett rekordlågt xG oroar och det börjar se lite för likt ut varje match utan några större förändringar. AIK åkte på ett snöpligt mål i slutet av matchen, en förlust i ett sådant derby med den tabellpositionen tar nog oerhört hårt på klubben. Nu saknas även flertalet nyckelspelare och det tvingar fram en förändring i spelsättet.

Senaste match: Kalmar - Norrköping (Expected goals wyscout: 1.69-1.11)
Kalmar såg länge ut att gå mot förlust mot Norrköping trots en relativt bra insats. Det skulle dock komma att ändras under slutminuterna när Hummet och Rajovic stod för matchavgörande prestationer. Således är Kalmar nu uppe på rätt spår igen med två raka segrar och kommer till Friends med en bra känsla.

AIK
Avstängda:
Axel Björnström, Erick Otieno
Skadade:
Alex Milosevic (osäker), Viktor Fischer, John Guidetti

Kalmar
Avstängda: -
Skadade: Carl Gustafsson

Lockas till underspel på hörnor

Det blev märkbart när Carl Gustafsson blev skadad för ett par matcher sedan men nu börjar Robert Gojani axla den rollen väl. Vilket gjort att Kalmar återigen börjar hitta tillbaka till stabiliteten och kontrollen av spelet. Nu kommer däremot en riktigt spännande match där de behöver vara förberedda för riktig kamp. Det kommer nog smälla hårt här och med en hätsk stämning från supporterhåll gäller det att Kalmar behåller lugnet. På förhand talar det mesta för underspel med tanke på matchens dignitet, AIK:s oförmåga att göra mål och spelarna som saknas. Nu är marknaden helt med på det så kommer ta sikte mot ett annat underspel. Det verkar som Taha Ayari kommer ersätta Otieno på yttern vilket innebär att det blir en offensivare balans däremot så går han betydligt mer inåt än Otieno och det kommer också bli mindre inspel med bara Faraj i boxen. Kalmar FF vill gärna hålla i bollen och gärna rulla ett par varv extra på bortaplan för att locka upp AIK. Känns som det kommer bli fåtal målchanser och inte så mycket fram och tillbaka i spelet. Tror på ett mer kontrollerat spel och betydligt mer vårdande av boll hos både AIK och Kalmar, vilket lockar mig till underspel på hörnorna.

Speltips: Asian under 10.5 hörnor till 1.925 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip