AIK återstartar mot Kalmar FF. 
Mitt speltips: Asian under tre mål. Spelet innebär att du får insatsen tillbaka om det blir exakt tre mål. Spelet sitter om matchen innehållet högst två mål. Förlust om vi får se fyra eller fler mål. 

Två lag som går in i höstsäsongen med nya tränare. 
- Henning Berg och AIK gick skilda vägar för några veckor sedan. Goitom interrimtränare. 
- Henrik Jensen lämnade Kalmar för Burnley. Stefan Larsson rattar laget nu. 

Interna lösningar alltså. Jag skulle gissa att de nya tränarstaberna ägnat en hel del tid under EM-uppehållet åt att nöta försvarsspel. För det här är två lag som var bland de sämsta i serien i våras när det gäller defensivt spel. AIK släppte in hela 27 mål, vilket dock var kraftigt över deras underliggande siffror. 

Kalmar var ett av få lag som släppte in ännu fler mål än Gnaget. I deras fall backade dessutom de underliggande siffrorna upp att det var rimligt att släppa in så många mål. 

Som sagt - har de nya tränarstaberna inte nött defensivt spel under sommaren blir jag mycket förvånad. 

Skakig återstart?

Är inte så imponerad av Kalmars lagbygge, men tycker inte de borde vara så dåliga som de varit hittills rent defensivt. Är liksom inte Sundsvall eller Varbergklass på laget. Men nu ligger smålänningarna riktigt risigt till i tabellen utan givna räddningsplankor nära sig. Så det handlar om att börja ta poäng nu. 

Blir inte förvånad om de försöker uppträda lite mer defensivt, ta lite midnre risker. Minns hur de under våren kastade in bollar på de där uppspelen som Axén hatar och Kalmar inte behärskar. Nog inte fel att försöka hålla det här 0-0 så länge som möjligt för att försöka frustrera AIK och hemmapubliken. Är kanske inte helt lätt att dominera en matchbild efter ett långt uppehåll på Friends/Strawberry Arenas ständigt svaga matta. 

För AIKs del var det genrep i Tjeckien förra helgen. En del oro efter den matchen då vissa offensiva spelare hade känningar. Guidetti fick hoppa in men är väl knappast redo för 90. Lär fortsatt vara beroende av Modesto och Pittas om det ska hända något offensivt.

De här lagen har spelat nio raka matcher mot varandra med två eller färre mål. Jag tycker det här är en hög mållina i en återstart och väljer att syna underspelet.  


This is the stats tab
This is the post tip