AIK att hålla nollan mot Kalmar FF spelar jag på söndagen.

Gnaget är inne i en tuff matchperiod då de kvalar in till Europa League just nu. Spelade mot Nordsjälland i Danmark i torsdags och har returen nu i veckan. Påfrestande naturligtvis, men truppen är bred nog för att klara av dubblerandet - trots en del skador. Har allt att spela för i Allsvenskan då de leder serien (Bajen kan gå ikapp om de vinner sin hängmatch). Tror därför på en stark elva utan alltför mycket rotation från Norlings sida. Om AIK lider av någon form av Europa-baksmälla tror jag det kommer märkas främst offensivt.

Defensiven är nog AIK:s främsta styrka - de har släppt in minst antal mål i serien och är oerhört svåra att göra mål på. Norling har skapat ett välorganiserat 3-5-2 som är svårt att bryta ned. Var bra defensivt även i fjol, men är ännu bättre i år med dammsugaren Adu på mittfältet.

Nanne Bergstrands Kalmar FF bjuder inte på några överraskningar. När Nanne var i Bajen pratade han en hel del om "manualer" och "framtidens fotboll". Det ser man inte mycket av i Kalmar FF - det är fokus på defensiven och varje fast situation som går att nå in i straffområdet med tas på största allvar. Det är där Kalmar är som vassast, att Viktor Elm leder skytteligan på tre mål tillsammans med straff-Romarinho är ingen tillfällighet. Gått mållösa från två raka matcher (Djurgården och Sundsvall) och jag tror de kommer få stora problem att skapa lägen även här. Gnaget har ett par stabila defensiva pjäser som bör kunna hantera Kalmars fasta situationer. Vid sidan av det är Kalmars offensiv inget som skrämmer. En Erton Fejzullahu som ser formsvag/omotiverad ut och en Diouf som förvisso alltid jobbar hårt men är rätt trubbig enligt mig - inget som skrämmer.

Tror på en matchbild där AIK har mycket boll mot ett defensivt Kalmar som lär försöka hålla 0-0 så länge de kan. Tycker AIK borde ha bra möjligheter att hålla nollan här och tycker 1,2,3-0 är troliga slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip