AIK rundar av Svenska Cupens gruppspel med hemmamatch mot Kalmar FF.
Mitt speltips: X2 eller asian hcp +0,5 på bortalaget. Spelet sitter så länge inte AIK vinner.
1.95 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

Enkla förutsättningar: Den som vinner matchen går vidare till kvartsfinal. Vid kryss går Kalmar vidare.

1 Kalmar 2 2 0 0 8-0 6
2 AIK 2 1 1 0 3-2 4
3 Jönköpings S 2 0 1 1 2-7 1
4 Örgryte 2 0 0 2 0-4 0

AIK ska som bekant spela in ett nytt, mer offensivt och "framåtlutat", spelsystem den här säsongen. 40% bollinnehav, shape och en väntan på motståndarmisstag ska vara ett minne blott. Känslan är att det kommer dröja en bit in på säsongen innan laget får alla bitar på plats. Att döma v försäsongen och de första cupmatcherna finns det en del kvar att jobba på. Dras också på skador på Kolbeinn Sigthorsson, Bahoui, Robert Lundström och Bilal Hussein. Åtminstone de två förstnämna ska vara nyckelspelare i offensiven, där AIK känns tunna för dagen. Skapat otroligt lite i matcherna hittills:
Xg mot J Södra var 0.77.
Xg mot ÖIS var 0.18.

Säger en del om att AIK inte radat upp målchanser. Svårt att se hur det plötsligt skulle se bättre ut här.

EDIT: AIK har släppt truppen och följande spelare saknas:
Daniel Granli (underkropp), Kolbeinn Sigþórsson (underkropp), Nabil Bahoui (underkropp), Robert Lundström (underkropp), Daniel Mushitu (ej uttagen), Bilal Hussein (sjuk), Erick Otieno (underkropp), Adam Ben Lamin (ej uttagen), Eric Kahl (underkropp), Jakob Haugaard (underkropp), Tom Strannegård (överkropp).

Trygga Nanne Bergstrand har tagit över Kalmar FF. Det blir ett välorganiserat lag som jobbar hårt, det kan vi vara säkra på. I helgen annonserade Rasmus Elm att han lägger av, det tror jag faktiskt kan vara positivt för smålänningarna. Visst har Rasmus en högstanivå ingen i truppen är nära, men han har inte kunnat leverera på ett par säsonger nu och det är nog bättre att veta vad man har att jobba med i stället för att hoppas på Rasmus.

Har sett bra ut i de första cupmatcherna och har till stora delar kvar samma lag som i fjol. För mig blir de ett stabilt mittenlag den här säsongen - kanske till och med bättre om ett par yngre spelare tar kliv i sin utveckling. Kan mycket väl se laget näta här mot AIK och då ska det mycket till för att det ska bli förlust. Jag tror nämligen inte AIK gör två mål här. Att Kalmar klarar sig på kryss ser jag som en stor edge i matchen, då de kan backa hem och låta AIK föra spelet - något Gnaget inte direkt gillar.

1-1?

Speltips AIK v Kalmar FF:
X2 / asian hcp +0,5 på Kalmar FF - odds 1.95 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip