AIK dam hade förhoppningar om att ta sig upp i damallsvenskan nästa år. De har inte ens varit nära. I stället kan kvällens motstånd Kif Örebro säkra sin plats redan i kväll.
Lagkaptenen och mittbacken Madeleine Rohr saknas i AIK.

Förra mötet
Kif Örebro - AIK 4-1 (elitettan, dam)

ELITETTAN
2. Örebro D 23 15 6 2 53:18 51
10. AIK D 23 8 6 9 44:42 30

AIK D hemma
11 4 3 4 27:22 15

Formen
V, F, O, O, V

Senaste match
AIK - Böljan 5-0

Kif borta
11 7 3 1 24:10 24

Formen
V, V, V; O, V

Senaste match
Kvarnsveden - Kif Örebro 0-1

AIK slog på stora trumman och kallade det för en satsning mot damallsvenskan inför säsongen. Men det har inte alls varit nära ens. Med tre omgångar kvar av säsongen är AIK tia i tabellen, tolv poäng från nedflyttning, men hela 21 poäng från uppflyttning! Det skiljer alltså 21 pinnar mellan kvällens två motståndare - som senast lagen möttes slutade 4-1 i örebroarnas favör.

Kif har prickat formen i exakt rätt läge. Kungsbacka är redan klara och i kväll kan så även Kif Örebro bli det. Sista sex matcherna har man tagit fem segrar och tre senaste matcherna har slutat med glädjevrål. 5-0 mot Ljusdal, 2-1 mot Uppsala och 1-0 borta mot toppkonkurrenten och hårdsatsande Kvarnsveden. Ett resultat som sågade av Kvarnsveden och satte Kif i ett läge med allt i egna händer. Lidköping jagar fyra poäng bakom, men det laget har en match MER spelad. Det betyder att tre poäng här och det är guldhattar på huvudet när slutsignalen ljuder på Skytteholm i Solna.

Utöver att Kif slog AIK rejält senast så kan man se att det skiljer ordentligt i målskillnad. 53-18 Kif och 44-42 AIK. Det är uppenbart att AIK:s försvar inte håller toppklass samtidigt som Kif:s dito gör det. AIK har inget annat än äran att spela för den här kvällen. Tror inte det räcker mot ett taggat Kif med skumpan på kylning.

SPELTIPS
Jag tror att Kif Örebro säkrar spel i damallsvenskan den här kvällen. Rak tvåa plockas till odds runt 1.60 hos Ohmbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip