Speltips: AIK vinst eller oavgjort till 1.80 hos bet365.

Dags för stormöte på Friends Arena när AIK tar emot Malmö FF. AIK behöver fortsätta ta poäng nere i botten medan Malmö behöver göra samma sak för att hänga på Elfsborg i den Allsvenska toppstriden.

Att AIK har haft en horribel säsong hittills har nog inte gått någon förbi. Nu har Henning Berg kommit in och faktiskt fått någon form av ordning på detta AIK. Spelarmaterialet har funnits där hela tiden, och nu har man äntligen fått en tränare som kan få ut något utav det. Senast borta mot Varberg gör man i stora delar en bra fotbollsmatch och vinner fullt rättvist.

Malmö FF är fortsatt med i den Allsvenska toppstriden, trots en hel del motiga resultat den senaste tiden. Två raka förluster och endast två segrar på de fem senaste matcherna är facit för Henrik Rydströms mannar. Blev tappet av Hugo Larsson tuffare än mad trodde? Gör man saker för svårt? Jag vet inte, men man har inte riktigt sett ut som sig själva den senaste månaden.

En läglig match för AIK

Visst är Malmö bättre än AIK både sett till spelare och som lag, men jag ger AIK en betydligt mycket bättre chans än vad många andra gör. Jag tycker att AIK såg bra ut senast mot Varberg och i första halvlek i matchen innan det mot BK Häcken, innan man blev utmanövrerade i andra halvlek.

Samtidigt som detta har Malmö som sagt sett betydligt mycket sämre ut den senaste tiden, så pekar formerna faktiskt en aning i AIKs favör. En annan faktor jag tar in i ekvationen är det stödet AIK har i form av hemmaplan. Nästan 27 000 biljetter är sålda i skrivande stund, och det skulle inte förvåna mig om man var uppe och nosade på 30 000 när matchen sparkar igång.

Med det stödet i ryggen, Henning Berg som verkar ha något bra på gång och ett något sargat Malmö tror jag som sagt AIK har en bättre chans än många tror. Den här matchen kunde nästan inte kommit mer lägligt för hemmalaget.

Rak seger känns lite väl “out there”, så jag säkrar upp lite och spelar AIK vinna eller oavgjort till 1.80 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip