Stormatch på Friends Arena mellan serieledande MFF och AIK. Det här blir nog en fin match där jag tror på offensiv fotboll.

Allsvenskan
1. Malmö FF 13 10 0 3 28-11 17 30
5. AIK 13 6 5 2 20-16 4 23

AIK hemma
6 2 4 0 8-5 3 10

Formen
V, O, V, V, O

Senaste match
AIK - Europa 1-0 (EL)

Malmö FF borta
6 4 0 2 14-8 6 12

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
MFF - Örebro 1-0

AIK kommer från ordentligt matchande de senaste veckorna. Först slog man ut Bala Town och nu senast 1-0 hemma mot Europa från Gibraltar... Inget superimponerande resultat. Däremellan en pinne borta mot Kalmar FF. Tycker att AIK förbättrats under Rikard Norlings ledning, mer fokus på anfallsspelet och det är framförallt hemma på Friends det ska ösas på. VI får väl se om energin är på topp efter alla matcher, men motivationen kommer givetvis vara det mot ett lag av Malmös kaliber. Carlos Strandberg är fortfarande kvar i den svartgula tröjan och det ska man vara glad för. Han oroar väldigt mycket på egen hand och med Alexander Isak bredvid sig (tappar Gnaget båda under fönstret?) är det garanti på skapade målchanser. Malmö FF behöver ingen närmare presentation. Har ett starkt lag och kommer i bra form. Slog Örebro i omstarten och är i serieledning. Har inget Europa att tänka på utan har fem raka segrar i Allsvenskan inför söndagens match.

AIK har ännu inte släppt sin matchtrupp men mönstrade en nära ordinarie trupp i EL-matchen för några dagar sedan.

Läget hos MFF:

"Det blir tre förändringar i truppen gentemot senaste matchen. Oscar Lewicki och Kári à€rnason ersätter Teddy Bergqvist och Vladimir Rodic. Fredrik Andersson är heller inte med i truppen mot AIK på grund av en stukad fot... Tobias Sana, Behrang Safari och Andreas Vindheim saknas också fortfarande på grund av skador."

Motsvarande möte förra säsongen slutade 2-1 till AIK.

SPELTIPS
Spelar båda lagen gör mål till 1,74 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip