Viktig match för båda lagen. Båda lagen vill inte förlora. Båda lagen saknar tongivande spelare.

Senaste möten

MFF - AIK 1-1

2017
MFF - AIK 0-0
AIK - MFF 0-1

Allsvenskan
1. AIK 26 17 8 1 46:14 59
5. Malmö FF 26 14 6 6 47:28 48

AIK hemma
13 10 3 0 26:6 33

Formen
O, O, V, V, V

Senaste match
Djurgården - AIK 0-0

MFF borta
13 6 2 5 21:20 20

Formen
O, V, O, V, O

Senaste match
Sarpsborg - MFF 1-1

– Jag tror inte att det blir en svängig match, för båda lagen är väldigt organiserade. Det kommer att bli en kamp, särskilt på mittfältet, den kampen kan bli en nyckel för att vinna matchen.

Så säger MFF:s Uwe Rösler inför måndagens match på Friends arena. AIK blir utan både Adu och Elyounoussi som är avstängda. Kristoffer Olsson klev av skadad mot Djurgården och är osäker. Det blir således en hel del omkastningar i den elvan. Samma sak i MFF. Gästerna saknar både Safari och Bengtsson i backlinjen.

Dessutom spelade man en tuff match mot Sarpsborg förra veckan och det kan tvingas roteras på ett eller flera håll pga slitage. En del faktorer gör matchen därmed väldigt svårtippad vad gäller att välja sida. AIK är med en match mindre spelad tre pinnar före ett gasande Norrköping. Även om seger vore skönt så kommer Norling knappast att gå all in på det utan kryss får ses som klart godkänt mot ett starkt motstånd och när man saknar tongivande gubbar. Malmö har nog också respekt för AIK, främst försvaret, som Rösler säger.

För MFF avgörs inget den här matchen men tre poäng hade varit en dröm i kampen om tredjeplatsen med Hammarby. Upp på samma poäng vid seger. Men en poäng kan också vara ett bra steg på vägen. Detta då MFF möter ett beskedligt Örebro i nästa och Hammarby ska åka och möta ett starkt Sundsvall borta och därefter Häcken hemma. MFF har en bra chans att passera både Bajen och Häcken om man ångar på i sista omgångarna.

De fem senaste mötena lagen emellan har gått under 2,5 mål. 1-1 i år på Stadion i Malmö. AIK har spelat under 2,5 i sina två senaste och i 5/6 senaste förutom 4-0 borta mot Dalkurd. MFF har under 2,5 i 4/5 senaste om vi räknar in Europa League också. Som Rösler säger är det ett möte mellan två organiserade lag där ingen vill bjuda den andre på något.

MFF-truppen

Truppen 1. Walter Viitala 2. Eric Larsson 3. Egzon Binaku 5. Sören Rieks 6. Oscar Lewicki 7. Fouad Bachirou 8. Arnór Traustason 9. Markus Rosenberg 10. Carlos Strandberg 14. Anders Christiansen 18. Romain Gall 20. Bonke Innocent 23. Marcus Antonsson 24. Lasse Nielsen 26. Andreas Vindheim 27. Johan Dahlin 31. Franz Brorsson 35. Samuel Adrian 40. Hugo Andersson

MFF reser till Stockholm med en trupp på 19 man. Behrang Safari är avstängd efter att han drog på sig sitt tredje gula kort mot Hammarby IF. Rasmus Bengtsson tvingades avbryta matchen mot Sarpsborg 08 FF med en skadekänning och är inte tillgänglig imorgon.

SPELTIPS
Jag plockar under 2,5 mål till 1.76 hos MrGreen (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip