Toppmöte i Allsvenskan: AIK-Malmö FF, 15:00 på Friends Arena.
Mitt spel: 0-0 i halvtid/under 0,5 mål i första halvlek. Finns till bra odds på LeoVegas eller Unibet .

Fin match att vänta här. Regerande mästarna AIK mot de senaste säsongernas dominanter, Malmö FF. Ettan mot trean i tabellen för dagen.

Inför den här matchen tycker jag vi ska minnas hur det såg ut när lagen möttes i motsvarande match i fjol:
I en ruskigt tajt och rätt hetsig match blev det 1-1 efter att Sebastian Larsson kvitterat på en sen frispark. landslagets mittfältare firade genom att rusa ut mot MFF:s bänk och vråla ut ett par mindre väl valda ord. Bråk och tjafs följde.

Vad spelar det för roll nu då?
Jo, det kommer naturligtvis vara en oerhörd laddning i luften. Det kommer smälla i närkamperna, vara hetsigt och spänt. Ser framför mig en match med väldigt mycket kamp och oerhört lite skönspel till en början. Lägg till att gräset på Friends Arena såg BEDRÖVLIGT ut i tisdagens batalj mellan AIK-IFK Norrköping och du har ytterligare en skönspelsdämpande ingrediens.

Sen har vi ju lärt oss hur AIK spelar. Det är shape, rätt positione och få risker som gäller. Släppte in enormt lite mål i fjol och har varit tajta även i år. Svårt att se Norling frångå de principerna. Saknar Saletros och Panos, men har hygglig täckning på de positionerna. Viktigast som jag ser det är att Per Karlsson, Metz, Adu, Seb Larsson och Sundgren är tillgängliga - de är nycklarna i AIK:s defensiv i min bok.

Malmö dras med sina skadebekymmer i backlinjen, men har likt förbannat släppt in minst antal mål i serien och har, precis som AIK, sex hållna nollor. I tidigare tuffa bortamatcher (IFK-lagen) har MFF också visat att de inte är rädda för att "ta" ett kryss. Leder serien med sex poäng inför den här matchen och ett kryss är ett mycket bra resultat i det här skedet. Finns ingen anledning att bjuda på något alls.

Lagen har stor respekt för varandra. De senaste tre inbördes mötena har slutat kryss - så det brukar vara jämnt och tajt. Tror det blir så igen och att vi får en första halvlek med få målchanser, många avblåsningar och mycket närkamper.

0-0 i halvtid känns bra, blir inte förvånad om vi får det som slutresultat också.

This is the stats tab
This is the post tip