Hett "returmöte" mellan AIK och Malmö FF väntar på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
Odds 1.95 hos SpeedyBet , Bethard eller FastBet .

De här lagen möttes i Svenska Cupens kvartsfinal på torsdagen. AIK inledde bäst, tog ledningen och hade bud på fler mål. Men Malmö FF, anförda av Christiansen, vände och vann med 4-1. Dessutom fick AIK två röda kort, dock är de spelarna inte avstängda här. Däremot är Christiansen avstängd för MFF, vilket är ett rejält avbräck.

Malmös trupp ska dock vara tillräckligt bred för att det ska vara god chans att de INTE går mållösa i någon allsvensk match. Trots att Toivonen inte är redo än och att Antonsson troligen fortfarande inte är hel. Thelin, Traustasson, Rieks, Rakip, Berget och Prica borde ha ett mål i sig.

AIK:s försvar har blandat och gett hittills:
- Höll nollan i premiären mot Örebro, men där skapade ÖSK tillräckligt för att näta.
- Släppte in fyra mål på en halvlek mot Peking.
- Höll nollan i derbyt mot ett Bajen som inte tilläts skapa ett vettigt läge på hela matchen.

Man mot man-markeringen fungerar stundtals mycket bra, men när motståndet är skickligt och gör rätt saker kan det uppstå stora hål i backlinjen. Vilket det gjorde mot Malmö i torsdags till exempel. Totalt sett skulle jag säga att AIK:s nuvarande defensiv inte är lika bra och stabil som de var 2018 samt stora delar av 2019.

Malmö saknar bäste mittbacken Rasmus Bengtsson. Anel Ahmedhodzic har gjort det bra, men vid sidan av honom finns den alltid misstagsbenägne Nielsen. Höll nollan mot Mjällby i premiären, men nykomlingen skapade en hel del där. Sedan 1-1 mot Häcken innan ett reservbetonat Varberg tilläts göra två mål senast. AIK tog ledningen och hade bud på mer i torsdags. Med andra ord, Malmös defensiv har lite att jobba med, det är knappast omöjligt att såra skåningarna som det ser ut nu.

Bägge lagen lär säkerligen rotera på ett par positioner efter bara två dagars vila. Men det här är alltid en het match efter det som hänt i matcher mellan lagen senaste åren (Rosenbergs hyschning, Seb Larssons frisparksvrål) och nyligen (två röda senast!). Jag tror det här blir allt annat än avslaget och tror vi får se två lag som verkligen går för segern. Tror det kan bli rätt så öppet och en del målchanser. Att bägge lagen nätar känns klart spelvärt till nära dubbla pengarna.

Speltips AIK vs Malmö FF:
Båda lagen gör mål - 1.95 SpeedyBet , Bethard & FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip