AIK tar emot Mjällby på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Gnaget är fortsatt halvilla ute tabellmässigt. Bara en poäng från kvalplats och är först ut den här omgången. Så det här är en viktig match.

Ställs mot ett Mjällby som har haft flest matcher av alla allsvenska lag under 2,5 hittills. 16/25 har gått under 2,5 den här säsongen och deras målsnitt/match är lägst i serien. På bortaplan har 8/12 matcher haft två eller färre mål. Spelar ett rätt konsekvent spel och är ett av lagen man brukar veta vad man får av. Särskilt när de spelar på bortaplan mot större lag. Bara tre lag har gjort färre mål och expected goals-siffran är låg.

AIK mot nytt kontrakt

För AIK är det bara nytt kontrakt som gäller just nu. Skönliret får komma nästa säsong. Tar de ledningen tror jag de backar hem och bevakar snarare än att de öser på. Samma sak gäller absolut Mjällby.

Bortalaget tror jag kommer försöka dra ner på tempot här. Långa inkast där hela laget ska upp, fasta situationer som ska förberedas etc. Tror de vill hålla 0-0 så länge som möjligt i hopp om att AIK-publiken ska vända sig emot sitt lag.

Allt som allt känns underspelet som en bra startposition i matchen. Jag tror det kommer vara ställningskrig en bit in i matchen och att det tidigt kommer gå att plocka överlinor live om det öppnar upp sig. Men tror inget lag gör två mål här.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip