AIK föll mot Nordsjälland efter en svag start och har nu ett tufft läge att vända hemma. Jag tror man fixar det.

Andersens mål i den 11' minuten blev matchens enda på Right to Dream Park i Farum. Tarik Elyounoussi syndabock då han missade friläge och framförallt en straff, mål som hade betytt ett betydligt bättre utgångsläge här. Från första halvtimmen och framåt var AIK det bättre laget och "hemma" på Tele2 Arena så tror jag att AIK är bättre förberedda på vad Nordsjälland har att erbjuda.

AIK behöver vinna med minst 1-0 för förlängning. 0-0 är man ute, vinst 2-1 är man också ute på bortamål. Därför ser jag definitivt 1-0 till AIK och förlängning som en möjlighet. Jag tycker att svenskarna har en starkare trupp än Nordsjälland. Danskarna är bra, men AIK har ett bättre lag. Borde haft ett bättre resultat med sig sett till den avslutande timmen.

Sen dess har AIK spelat 1-0 hemma mot Kalmar efter straffmål av Goitom. Stefanelli fixade fram den och visar fortsatt god form. Senast vilades Seb Larsson fram till den 67' minuten så vi kan räkna med att han går in från start här. Rasmus Lindkvist lär fortsatt vara borta pga skada. I övrigt bara långtidsskador.

AIK har således inget att skylla på här och man kommer gå för fullt för att vända på steken. Anfört av formstarka Goitom och Seb Larsson tror jag att man lyckas ordna förlängning åtminstone.

Nordsjälland vann med 3-0 hemma mot nykomlingen Vendsyssel senast.

SPELTIPS
Jag gillar oddset på AIK vinna och hålla nollan till 2.62 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip