AIK tar emot Norrköping i hemmapremiären.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard eller bet365 .

Två lag som åkte på varsin smäll i premiären:
- AIK med en 4-2-förlust mot Häcken.
- Norrköping med 1-0-förlust mot Varberg.

Det gör den här matchen till lite av ett tidigt "krismöte" med väldigt mycket på spel. Särskilt som bägge lagen har e mycket svår bortamatch som nästa uppgift (AIK möter Malmö och Peking möter DIF). Så utöver att vara en hemmapremiär med mycket folk är det lite extra på spel.

AIK har som bekant normalt sett seriens bästa defensiv. Mot Häcken fungerade den inte alls och framför allt Otieno gjorde en svag insats. Han har annars varit briljant rakt igenom, så räknar med en höjning från hans sida här. Dessutom gungerade inte defensiva fasta situationer - även där tror jag AIK jobbat i veckan. Kan det bli så att de petar ut Lustig till höger och tar in Sotte som mittback för att få fler som kan försvara defensiva fasta? Inte otänkbart för mig.

Sen måste Friends gräsmatta alltid nämnas. Såg inget vidare ut mot slutet av Sverige-Tjeckien för några veckor sedan och jag räknar med att den är ojämn och hoppig här igen.

Norrköping har en rätt bra offensiv på pappret. Dock svårt att skapa särskilt många vassa målchanser mot Varberg senast. Finns ingen som känner AIK lika bra som Rikard Norling. Hade jag varit honom hade jag bara siktat på att ta sig igenom första 10-15 utan att släppa in ett mål. Får AIK ett tidigt mål och därmed med sig publiken blir det en enorm uppförsbacke. Kan Norrköping däremot ta lite tid på sig vid fasta situationer, dra ner på tempot här och där och skapa lite irritation hos hemmalaget är nog mycket vunnet.

Under 2,5 mål bör vara en bra startposition in i den här matchen. Ser framför mig ett ställningskrig till en början mellan två lag som absolut inte vill släppa in första målet. Med u2,5 mål i ryggen bör det uppstå livespelslägen om matchen öppnar upp sig.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.

TV: 4 miljoner i jackpot när stormatch i PL öppnar Europatipset!





This is the stats tab
This is the post tip