AIK tar emot Örebro på lördagen.
Mitt speltips: Specialaren AIK vinner + under 3,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet . Brukar finnas som ett förinställt val bland matchoddsen, går alternativt att ta som en bet builder.

Guldjagande Gnaget mot kvalplatsplacerade ÖSK.
AIK har haft under 3,5 mål i 14 av 16 matcher.
Örebro har haft under 3,5 mål i 13 av 16 matcher.

Statistiken talar alltså för att de här lagen sällan är inblandade i målrika matcher.

AIK är såklart rättmätiga favoriter, men jag är inte så sugen på att ta AIK asian -1,5 då de sällan kör över motståndarna totalt. Är mer en tung lagmaskin som defensivt är väldigt bra - de saknar en vass målskytt. Tycker AIK-seger täcker in många av de tänkbara resultaten här:
1/2/3-0 känns alla tänkbara, precis som 2-1.

Nordfeldt fick en drömstart i AIK-kassen mot Häcken förra helgen. Stod för ett par svettiga räddningar och var bra med fötterna. Ett uppköp jämfört med vad AIK hade i kassen innan - det gör defensiven ännu bättre såklart. Fyrbackslinjen de har håller enligt mig nästan svensk landslagsklass - de hade inte gjort det SÅ mycket sämre än de fyra Janne Andersson kommer spela mot Spanien nästa vecka.

Örebro har som alla vet förstärkt under sommaren. Besara, Hamad, mittbacksMoro bland annat. Har väl fått ett minilyft av det (fem raka förluster byttes ut till 1-3-1 senaste fem), men spelmässigt har det sett sådär ut. Klarade inte av att slå Mjällby trots en man mer i en timme. Även insatsen mot Sirius senast var sådär och krysset var rättvist. Örebro fick då kämpa sig till en poäng då de fick ett rött kort. I den kontexten är väl en pinne okej, men två poäng av nio möjliga mot Mjällby, Varberg och Sirius är inte bra nog om de vill ta sig över kvalstrecket. Trots de offensiva förstärkningarna har de skapat väldigt lite och jag har svårt att se laget göra mer än max ett mål här.

Defensivt kan vi konstatera att Örebro har två nollor på hela säsongen. Ser ofta rätt så virrigt ut och inte sällan ser de väldigt trötta ut sista kvarten och blir då nedpressade. Saknar här avstängde Skovgaard, vilket får ses som ett avbräck ändå.

Som sagt - jag tycker det här specialspelet täcker in många troliga slutresultat. AIK bör vinna i min bok, men det kan lika gärna bli krampaktigt 1-0 som klara 3-0. Litar inte på Örebro tillräckligt för att ta +1,5 heller, så jag avstår hcpspel.

1/2/3-0 eller 2-1 känns som tänkbara slutresultat här och till över dubbelt känns det här spelet bra.

Speltips: AIK vinner + under 3,5 mål i matchen. Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip