AIK rundar av cupen hemma mot Örebro.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Lucky Sports .

Att få 2.30+ på den här spelmarknaden känns högt för mig. Är ungefär 25-30 punkter högre än när lagen möttes i Allsvenskan på Friends i augusti. Tycker inte Örebro är så mycket sämre än då egentligen. Och nu är det konstgräs.
Visst är AIK alltid AIK. Har i stort sett alltid en defensiv som är topp två i landet och har mycket riktigt hållit nollan hittills i cupen. Men de har dragits med visst defensivt strul under försäsongen då Milosevic är skadad, vilket även Sotte varit. Lustig, Per Karlsson och just Sotte har roterat på mittbackspositionerna och det är klart att Milosevic saknas lite. Begränsade Örgryte till ett fåtal målchanser och Eskilsminne är ingen värdemätare. Men mot Degerfors på Skyteholm släppte laget in två mål och det såg stundtals en aning virrigt ut ändå.

AIK har drömläge att gå vidare som en av de bästa gruppettorna. Seger här bör räcka för det. För Örebros del har cupen varit en besvikelse hittills via 0-0 mot Eskilsminne och 1-3 hemma mot ÖIS senast. Tycker dock insatsen mot Örgryte var rätt okej ändå, skapade mängder av målchanser (26 avslut och 14 hörnor säger en del även om de spelade i underläge en stor del av matchen). Har kvar Hamad, Jake Larsson och Seger i truppen. Även Yasin är nu hel och Björndahl åter efter skada. Så en tänkbar offensiv känns helt okej då även Daniel Gustavsson kommit in som nyförvärv.

I nuläget känns Örebro faktiskt snäppet bättre framåt än bakåt. Har noll chans att gå vidare, så kan gå in i den här matchen avslappnat och försöka utveckla sitt eget spel mot ett lag som är bättre än något de kommer stöta på i serien.

AIK bör ha toppchans att göra mål här. Örebro ser som sagt darriga ut defensivt och spelare som Bahoui m.fl. har visat bra form på försäsongen. Så det stora frågetecknet för det här spelet är om Örebro lyckas peta in en boll. Det tror jag faktiskt de klarar oftare än oddsen säger här och jag väljer att spela.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip