Örebro reser till Solna för bortamatch mot AIK på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Finns till bra odds hos Unibet , LeoVegas och 888sport .

AIK jagar guld och Europa. Måste vinna en sån här match. Är väldigt pålitliga vad gäller att göra mål på hemmaplan och ska väl näta mot ett ÖSK som lyckats hålla nollan i en enda bortamatch den här säsongen. Så frågan är snarare om ÖSK klarar av att göra mål.

Båda lagen har gjort mål i 6 av de senaste 8 allsvenska matcherna för AIK.
För ÖSK har det skett i 7 av de senaste 10.
Inbördes har båda lagen nätat i fyra raka allsvenska matcher.

Så statistiken ser lovande ut. Men jag tycker bara oddset på att båda nätar här känns lite för högt. Europa/guldjagande AIK sliter för dagen. Spelarna ser trötta ut och laget får inte till det spelmässigt. Skapar inte jättemycket framåt och är inte heller särskilt täta bakåt. Enda matchen de hållit nollan i senaste veckan var mot IFK Göteborg, i en match där Blåvitt var klart bättre och Linnér förmodligen bäste AIK-spelare.

Örebro har inget särskilt att spela för. Tampas med Elfsborg om vem som ska sluta åtta. Jag har sågat laget en del under hösten, då de tappat sina bästa spelare Carlos Strandberg och Rogic under sommaren. Tycker ändå det såg bra ut mot Hammarby senast. Tog ledningen och hade bud på fler mål innan Bajen vände. Verkar få tillbaka viktige yttern Martin Broberg här. Kan gå in i den här matchen avslappnat och med en ambition att vilja något med sitt eget spel. Är ett rätt skönt läge kan jag tänka mig. Trots att de förlorat mycket spets i Strandberg/Rogic är offensiven inte oäven med Prodell, Jake Larsson, Broberg och ett par till.

2-1?

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen (BLGM). Odds 2.23 hos Unibet , LeoVegas och 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip